TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 24 Jumada Al Awwal 1441 Nummer: M1441/19
M. 19-01-2020

             Verslag bijeenkomst  'De opening van Constantinopel'

Op 14 januari 2020 heeft Hizb ut Tahrir Nederland een lezing gehouden in het teken van de opening van Constantinopel. De lezing werd gehouden in Den Haag en het was een succesvol evenement al hamdoelilah 

De eerste spreker Mikael vertelde over het leven van de Sultan die de eer had om Constantinopel te openen Mohammed Al Fatih. Mikael benadrukte verschillende belangrijke elementen die wij ook vandaag de dag als lering kunnen trekken zoals de standvastigheid van Mohammed Al Fatih en zijn leger om de ondoordringbare muren van Constantinopel te openen. En dat boven alles het vertrouwen in Allah (swt) en in Zijn belofte voor de overwinning de sleutel is tot succes.  

Okay Pala mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland heeft de tweede toespraak gehouden. Hij vertelde over het belang van de houding die wij als Moslims moeten hebben ten opzichte van de beloftes van Allah (swt) en de Boodschapper (saw). Net zoals de Moslims van de vorige generaties volhardend waren in de opening van Constantinopel zo ook moet de Moslim vandaag de dag volharden in de belofte van de Profeet (saw) dat de Islamitische Staat Al Khalifa volgens de Profetische methode weer zal terugkeren. Ongeacht het feit dat wij nu in zeer donkere tijden leven waar we overal in de Moslimlanden en daarbuiten verschillende vormen van onderdrukking meemaken.  Bovendien is het zo dat de Moslim vervolgens ook zichzelf inzet om de belofte van de terugkeer van de Khilafah te realiseren.  

Kortom, de opening van Constantinopel is een reminder voor ons vandaag  de dag dat ondanks dat de Oemma zich in donkere tijden bevindt, de voorspellingen van goede tijden van de Profeet (saw) waarachtig zijn en zeker zullen uitkomen. Zodoende moet de Moslim zich niet laten drijven tot passiviteit of onachtzaamheid want de belofte van de terugkeer van de Khilafah is geen garantie voor succes tenzij wij ook daadwerkelijk onszelf oprecht inzetten om hiervoor te werken omwille van Allah (swt).  Alleen dan kunnen wij net als Mohamed Al Fatih wellicht spoedig geerd worden door Allah (swt) als de tweede Ansaar die de Islamitische staat Al Khilafah hervestigen in de Moslimlanden.  

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

 

 

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië