TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 17 Dhoel Hijjah 1439 Nummer: M1439/18
M. 28-08-2018

Delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland brengt bezoek aan Jordaanse ambassade

Gisteren heeft een delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland, een bezoek gebracht aan de Jordaanse ambassade in Den Haag. Gedurende het bezoek zijn er twee verklaringen afgegeven inzake de arrestatie van broeder Ismail Alwahwah (Abu Anas). Hoewel hij in Australië woont, werd hij op 25 juli 2018 bij aankomst op het vliegveld in de Jordaanse hoofdstad Amman gearresteerd. Tot dusver is er geen enkele aanklacht tegen hem geëist, maar wordt hij desondanks nog steeds vastgehouden. Hij is nu zelfs overgeplaatst naar de ‘Marka Prison’ waar hij in een isoleercel verblijft. Slechts twee dagen per week krijgt hij voor een korte periode toegang tot zonlicht. Zijn advocaat claimt dat hij is gearresteerd naar aanleiding van Facebookberichten, waarin hij zich kritisch uitlaat jegens het Jordaanse regime.

Bovendien kampt hij met ernstige gezondheidsklachten en laat de medische zorg in de gevangenis te wensen over, waardoor zijn gezondheid achteruit gaat. In de jaren 90 werd hij ook al een keer voor langere tijd vastgehouden in Jordanië. Toen werd ten onrechte de doodstraf tegen hem geëist. Deze eis is later teruggedraaid. De delegatie heeft de onmiddellijke vrijlating van Ismail Alwahwah geëist. Ismail Alwahwah staat als Da’awadrager wereldwijd bekend om zijn vastberadenheid.  Niet voor niets kreeg hij steunbetuigingen vanuit verschillende hoeken. Van geleerden, predikers, verschillende moslimorganisaties, activisten enz.

Hoewel er in eerste instantie geen medewerking werd verleend aan de delegatie, is de ernst van de zaak benadrukt en het verraad van het Jordaanse regime aan het licht gebracht. Een regime dat als stroman fungeert en vreedzame activisten die werken voor de hervatting van de islamitische manier van leven, vervolgt. De boodschap is aangekomen. We vragen Allah (swt) om Ismail Alwahwah spoedig te bevrijden.

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië