TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 28 Djoemaada II 1439 Nummer: M1439/08
M. 16-03-2018

Delegatie Hizb ut Tahrir Nederland brengt bezoek aan de Russische ambassade in Den Haag

Vandaag heeft een delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland, de Russische ambassade in Den Haag bezocht, in verband met de onterechte arrestatie van Jannat Pespalova door de Russische autoriteiten. Jannat Pespalova is een Russische bekeerlinge en lid van de Islamitische politieke partij Hizb ut Tahrir. Haar lidmaatschap en de oproep tot Islam was reden genoeg voor de autoriteiten om haar in januari te arresteren - inmiddels is haar detentie met nog eens twee maanden verlengd-. Ook haar echtgenoot Isa Raghimov zit een celstraf uit van maar liefst 12 jaar om dezelfde redenen.

De Russische autoriteiten hebben een heksenjacht geopend op de leden van Hizb ut Tahrir. Talloze leden van de partij en moslims die opkomen voor Islam, zitten vast. Maar ook de moslim op straat is niet gevrijwaard van deze hetze. Het agressieve anti-Islambeleid dat het regime doordrukt, maakt het leven zuur van de moslimgemeenschappen. Dit is niet enkel voelbaar in Rusland maar ook in de naburige landen, waar zij nog invloed over heeft.

Haar haat voor Islam is zelfs zo groot, dat het zelfs voelbaar is in Syrië. Tot op heden worden er dagelijks laffe massabombardementen uitgevoerd in Syrië, waar niemand gespaard wordt en duizenden kinderen en vrouwen om het leven zijn gekomen. Ook burgerdoelen zoals woonwijken, ziekenhuizen en de infrastructuur worden met de grond gelijk gemaakt. 

Onze boodschap aan de Russische autoriteiten die we middels onze delegatie willen doorgeven, is dat de misdaden van het regime niet onopgemerkt blijven. Vroeg of laat zullen zij hier rekenschap voor moeten afleggen, voor de Grote Rechtbank in het Hiernamaals, maar ook daarvoor zullen zij eerst hier op aarde rekenschap moeten afleggen aan de komende Rechtgeleide Khalifah.

Tot die tijd zullen wij, de leden van Hizb ut Tahrir, continu blijven werken, totdat Islam dominant wordt en rechtvaardigheid zal prevaleren. Onrecht jegens ons en de Oemma, zal ons met de Wil van Allah swt niet doen afleiden of doen afwijken, om dit te realiseren. Integendeel zelfs, we zijn nog meer gemotiveerd en onze blikken zijn gefixeerd op ons doel.

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

 

 

 

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië