TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 24 Dhoel Qi'da 1437 Nummer: M1437/32
M. 27-08-2016

De Koran is machtiger dan Wilders, zijn partij en iedereen die hem volgt

De PVV, geleid door Geert Wilders, heeft haar verkiezingsprogramma voor 2017-2021 gepubliceerd. Hierin wordt aangekondigd vluchtelingen uit islamitische landen niet meer toe te laten, evenals een verbod op de hoofddoek in publieke functies en een verbod op Islamitische symbolen welke in tegenstrijd zijn met de openbare orde. Hiernaast nog het preventief opsluiten van radicale moslims, het sluiten van alle moskeeën en islamitische scholen, en een verbod op de Koran. 

Dit is het programma dat de PVV heeft geformuleerd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Het laat in alle onbeschaamdheid diens haat jegens de Islam en de moslims zien, en verklaart openlijk en expliciet dat ze de Koran willen verbieden, scholen willen sluiten en islamitische symbolen willen verbieden. Aldus heeft het de oorlog aan Islam verklaard, evenals de bereidheid om de moslims die vasthouden aan hun religie, identiteit en credo, op te willen sluiten, onder het mom van het bestrijden van radicalisme. 

Dit document is een politieke en ideologische blamage. Het land dat claimt dat het een land van tolerantie en diversiteit is. Een land van vrijheden en respect voor religies en culturen. Het brengt een partij voort die de mensen aantrekt, door de minderheid te criminaliseren. Met directe en expliciete aanmoediging hen te haten en tot vijand te maken, hen te bedreigen met gevangenschap en te verbieden de regels van hun religie te praktiseren.

Deze onderdrukkende visies, plannen en maatregelen doen ons denken aan de koloniale geschiedenis waarin de moslims leefden. Zij werden geregeerd met ijzeren vuist, maar verlieten hun religie niet. Dus leer van deze geschiedenis!

De geschiedenis vertelt over het koloniale Frankrijk dat -gedurende haar bezetting van Algerije- praktische ervaring heeft opgedaan om de Koran uit het persoonlijke leven van de jeugd in Algerije te verwijderen. De Franse regering koos tien Algerijnse jonge moslima’s die tot Franse scholen werden toegelaten. Vervolgens hulden zij hen in Franse kledij, indoctrineerden zij hen met de Franse cultuur en werd hen de Franse taal geleerd. Ze werden volledig als de Franse vrouwen. Na elf jaar inspanning organiseerden ze een feest voor hen waarbij ministers, denkers en journalisten werden uitgenodigd. Toen het feest begon werden allen geschokt door de jonge moslima’s die allemaal de zaal binnentraden met hun Algerijnse Islamitische kledij! De pers reageerde verbolgen en stelde de vraag: ‘Wat heeft Frankrijk al die 128 jaar in Algerije gedaan?! Robert Lacoste, minister van de Koloniale Landen antwoordde: “Wat moet ik doen wanneer de Koran machtiger is dan Frankrijk?!” En vandaag de dag zeggen wij: ‘De Koran is machtiger dan Wilders, zijn partij en iedereen die zijn pad volgt. Allah (swt) zegt: 

{وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ}  

“En zij die onrecht plegen zullen te weten komen wat voor omkeer zij zullen meemaken.” (VBK soera al-Sjoe’araa, vers 227)

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië