TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau
Afghanistan

   
H. 23 Dhoel Qiddah 1436 Nummer: 1436-11/04
M. 07/09/2014

Hizb ut Tahrir heeft vandaag een demonstratie georganiseerd tegen de arrestatie, voorarrest, marteling en detentie van twee vrouwelijke leden van de partij

Leden, activisten en aanhangers van Hizb ut Tahrir hebben zich vandaag om 12.00 uur verzameld voor de hoofdingang van de Hoge Raad om te demonstreren tegen de arrestatie van twee vrouwelijke leden van de partij op zondag 30 augustus (2015) door de Detective Branch (DB) en hun onmiddellijke vrijlating geëist. Na deze arrestaties heeft de schaamteloze DB de zusters twee dagen in voorarrest gehouden op dinsdag 1 september, waarbij ze hard werden geslagen, een van de zusters werd dusdanig geslagen dat ze bloedde op meerdere plekken op haar lichaam en bewusteloos raakte. Ondanks dit hebben de harteloze officieren van de DB hen op vrijdag 4 september naar de rechtbank genomen in plaats van naar een ziekenhuis, en de rechter heeft ze naar de gevangenis gestuurd. Oh Allah! Vernietig de handen die verantwoordelijk zijn voor deze wreedheid tegen de oprechte moslimvrouwen, houd ze verantwoordelijk voor hun verachtelijke misdaad, een ieder van hen, o onze Heer en wees streng met hen:

((إِنَّ بَطْشَ رَبِّكَ لَشَدِيدٌ))

“Waarlijk de greep van jouw Heer is streng” (VBK soera Al Boeroedj, ayah 12)

Oh Rechters!

Onze leden, activisten en aanhangers zijn enkel voor de rechtbank samengekomen om jullie, de rechters, te herinneren dat Allah (swt) de Rechter is van alle rechters, ie alle rechters ter verantwoording zal roepen. Hij (swt) heeft bepaald dat jullie met niets anders dan wat Hij heeft geopenbaard mogen oordelen, en dat wanneer jullie oordelen jullie dit met rechtvaardigheid moeten doen. 

((وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ))

“Als jullie onder de mensen oordelen, oordeel van met rechtvaardigheid” (VBK soera An Nisaa’, ayah 58)

De zogenaamde anti-terrorisme wetten waarvolgens jullie oordelen tegen de da’wa dragers van Islam en de werkers voor Khilafah volgens de methode van Profeetschap, de mannen en vrouwen van Hizb ut Tahrir, zijn niet geëxtraheerd van wat Allah heeft geopenbaard, noch hebben ze enige relatie met rechtvaardigheid. Ze zijn tot wetten gemaakt door het marionetten regime om Islam te bevechten, uitgevaardigd in overeenstemming met de dictaten van Amerika en haar bondgenoten in de oorlog tegen Islam, als middelen om de oprechte moslims rechtvaardigheid te ontzeggen. Jullie zijn hier volledig bewust van. We roepen jullie op geen oog dicht te knijpen naar dit feit, noch jullie ruggen te keren naar de woorden van Allah (swt). Verder claimen jullie eer voor jullie zelf in jullie posities als rechters; wij vragen jullie te overpeinzen en te reflecteren wat er zo eerzaam aan is om de oprechte dochters van de Oemma van Moehammad (saw) naar de kerkers van de tiran sturen. En we vragen jullie te overpeinzen en te reflecteren of er iets eerzaams in is dat gezien wordt dat jullie samenspannen in de oorlog tegen Islam. Tenslotte vragen we jullie deze hadith van de Boodschapper van Allah (saw) te overpeinzen en te reflecteren:  

«الْقُضَاةُ ثَلَاثَةٌ: وَاحِدٌ فِي الْجَنَّةِ، وَاثْنَانِ فِي النَّارِ، فَأَمَّا الَّذِي فِي الْجَنَّةِ فَرَجُلٌ عَرَفَ الْحَقَّ فَقَضَى بِه، وَرَجُلٌ عَرَفَ الْحَقَّ فَجَارَ فِي الْحُكْمِ فَهُوَ فِي النَّارِ، وَرَجُلٌ قَضَى لِلنَّاسِ عَلَى جَهْلٍ فَهُوَ فِي النَّارِ»

“De rechters zijn er drie, een is in de hemel en twee zijn in de hel. Wat betreft degene die in de hemel is, dit is een man die de waarheid weet en daar volgens oordeelt, en een man die weet wat de waarheid is en tiranniek handelt in zijn oordeel is in de hel, en een man die oordeelt voor de mensen met onwetendheid is in de hel. “ [Aboe Daawoed]

Wij eisen en verwachten van jullie de juiste koers van handelingen, door gehoorzaam te zijn aan Allah (swt) in jullie oordelen en door rechtvaardig te zijn jegens de da’wadragers van Islam en de werkers voor Khilafah, door hen vrij te laten in plaats van in te stemmen met de bevelen van de overheid om ze op te sluiten. 

 

Media Bureau Hizb ut Tahrir Wilaajah Bangladesh

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Media Bureau van Hizb ut Tahrir

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië