TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau
Afghanistan

   
H. 10 Moeharram 1436 Nummer: 1436-02
M. 03/11/2014

Rula Ghani maakt haar intenties kenbaar met het steunen van het Franse boerkaverbod

In een recent interview met Agency France-Press (AFP), heeft de echtgenote van de nieuwbakken president Ashraf Ghani Ahmadzai gezegd dat zij het verbod  van de Franse overheid, op het in het publiek dragen van een boerka (ingevoerd in 2011) steunt. 

Zij vergeleek de boerka zelfs met oogkleppen en zei: ‘Betreffende de Franse wet tegen de niqaab en boerka, die de vrouwen het recht ontneemt om vrijelijk te bewegen en te zien; de boerka is een beetje zoals oogkleppen. Ik ben het volledig eens met de Franse overheid’. 

Bovendien stelde ze dat ze hoopt dat mannen in Afghanistan, aan het einde van de vijfjarige termijn van haar echtgenoot, bewuster zijn van de rol die hun echtgenoten zouden moeten innemen. 

Men zou zich af kunnen vragen waarom zij (zelf christelijk) de noodzaak voelt om dergelijke vragen te beantwoorden. In feite, wenst ze haar intenties en voornemens uit te spreken en wat ze in gedachten heeft voor de Afghaanse vrouwen. 

Haar visie toont aan dat democratie en dictatuur overeenkomstige implicaties hebben. In beide gevallen wordt de eigen wil opgelegd aan een ander en wordt bepaald wat iemand wel of niet moet doen. 

Heeft de ‘First Lady’ de moed om zich uit te spreken tegen de imperialistische en koloniale rol van Frankrijk in Afrika, tot op de dag van vandaag? 

Het antwoord is nee. Zowel president Ghani als zijn echtgenote ontberen moed Ze zijn enkel haastig in het nakomen van hetgeen hun meester Amerika en het westen van hen verwacht. 

 

Media Bureau Hizb ut Tahrir Wilayah Afghanistan 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië