Logo

 

Media Bureau
Bangladesh

   
H. 13 Ramadaan 1432 Nummer: 1432-09/03
M. 13-08-2011

Moslims van Bangladesh marcheren onder de leiding van Hizb ut Tahrir, hun sterke verlangen demonstrerend om de Hasina overheid te verwijderen en de Khilafah te hervestigen

 

Volgens de aankondiging van de partij, leidde Hizb ut Tahrir de mars vandaag met de Moslims van Bangladesh in het centrum van de hoofdstad Dhaka. Sinds 27 juli (2011), de dag waarop Hizb ut Tahrir zijn Publieke Bijeenkomst en Mars aankondigde, uitte de overheid bedreigingen dat de Moslims niet toegelaten zullen worden om het programma uit te voeren. De partij negeerde de bedreigingen van de overheid en bracht onmiskenbare verklaringen uit dat de Moslims van het land met Hizb ut Tahrir zouden marcheren. De partijleden en activisten werkten onvermoeibaar in het mobiliseren van de mensen, enkel om het genoegen van Allah (swt) te verdienen. En vandaag vond het evenement plaats. De Oemma negeerde de overheidsbedreigingen. Zij gingen te werk in grote groepen, vanuit diverse routes, zonder vrees en bereikten de kruising van Polton naast Muktangon. Zij hieven de Shahadah vlag op naar grote hoogte en op de toppen van hun stemmen vervoerden zij een simpele boodschap aan Sjeik Hasina - de Moslims van dit land zijn resoluut in hun strijd om haar overheid te verwijderen en om het regeersysteem te vestigen van de Koran, de Khilafah staat. Zij eisten de arrestatie en de straf van de Moeshriks die denigrerende opmerkingen maakten over de Profeet (saw). Zij maakten duidelijk dat het misdadige beleid van de Hasina overheid over het consolideren van de Amerikaanse-Indische overheersing over het Moslimleger van Bangladesh en dat het overgeven van de soevereiniteit van het land, rijkdommen en land aan de imperialisten niet zonder sterke en vastberaden weerstand van de mensen zal plaatsvinden.

 

De Moslims waren bereid om alle brutaliteiten van de overheidskrachten onder ogen te zien, of het nu de knuppel, watercanons of arrestaties waren. En zij deden dat. De overheid liet al zijn krachten los, in burger en in het groen en zwart, maar de Moslims verdedigden dapper hun grond, de voetstappen van hun voorvaders, Hamza ibn Abdul Muttalib, Umar ibn Khattab, en Hussein ibn Ali (ra), volgend. De overheid maakte 15-20 arrestaties maar zij hebben hierdoor niets bereikt. Waarom nemen zij geen lessen van de Moslims van al Qoeds asj Sjarief, Bilaad asj Sjaam en al-Maghrib? Hebben de Joden, Fira'uns en de despoten in deze landen niets bereikten door te arresteren, martelen en te doden, hun zonen, dochters, jong en oud van de Edele Oemma van Muhammad (sav)? Straaljagers brullen in de hemelen en tanks rollen in de straten maar de Moslims zijn onverschrokken. De Moslims van Bangladesh delen het zelfde bloed en hun vastberadenheid is deze dag versterkt, de dertiende van augustus, 2011. De arrestaties en brutaliteiten van de Hasina overheid zullen niet slagen om de Moslims te stoppen in hun strijd, zelfs niet één iota.


Hizb ut Tahrir verzoekt de mensen van mach in Bangladesh om inspiratie te nemen van de Moslims en de leiders, de leden en de activisten van de partij.

Oh Moslim Leger! Hoe lang zult u in uw barakken blijven? Zult u enkel blijven zitten, uw laarzen oppoetsen en de lopen van uw geweren schoonmaken? Geef uw nusrah (steun) aan Hizb ut Tahrir en haast u om Hasina, de moordenaar van legerofficieren, de agent van kafir-moeshrik imperialisten, en de verrader van Islam en de gelovigen te verwijderen. Kies de kant van Allah (swt), Zijn Boodschapper (saw), en de Gelovigen.

Media Bureau Hizb ut Tahrir Bangladesh

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland