×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Een warme oproep aan ons volk in Syrië, aan haar geleerden, het gezag en de hele Islamitische Oemma

 

In de ochtend van donderdag 15 maart 2012,  is de gezegende revolutie in Syrië haar tweede jaar ingegaan. Vorig jaar was een tragisch jaar, waarbij het misdadige Syrische regime verschrikkelijke misdaden pleegde. Zodoende bewees het regime dat het de primaire vijand van het Syrische volk is. Deze mensen hebben bewezen dat hun geloof hen nieuw leven geeft. Het Syrische volk heeft het beste voorbeeld laten zien omtrent geduld, volhardendheid, het verdragen van opofferingen en de vastberadenheid om  het regime te veranderen en het weg te gooien in de prullenbak van de geschiedenis.

Zij hebben hun gezegend land besproeid met hun zuiver bloed, nadat ze de angst met hun voeten hebben vernietigd. En zij blijven vastberaden om de tiran van As Sjaam  (Syrische regio) te verpulveren en diens misdadige veiligheidsregime, tezamen met alle veiligheidsbendes, medialakeien en iedereen die het beschermt. Met name is het het onrechtvaardige internationale systeem en de mensgemaakte internationale wet die de onderdrukker helpt en hem beschermt tegen de onderdrukten.

Het is enkel vanwege hun geloof in Allah (swt) dat bij de Syrische bevolking dit superieure vermogen om opofferingen te verdragen en wilskracht te tonen is ontwikkeld.

Zij reageerden op de pogingen van het regime om hen te vernederen door het schreeuwen: “wij zullen nooit knielen behalve voor Allah.” Zij reageerden om de pogingen van het regime om hen te misleiden naar secularisme door te zeggen: “Het is voor Allah! Het is voor Allah!” De dissidente legerbrigadiers kozen namen van de Sahaba; daarmee begonnen alle Moslims in en buiten Syrië de zoete geur  te ruiken van de hadith van de Boodschapper van Allah (saw): “Het centrum van Islamitisch land is in Asj Sjaam.”Zoals dit een goed teken was voor de Moslims, is het tegelijkertijd een slecht teken en een reden voor angst voor het Westen. Het Westen constateert dat de opstandelingen in Syrië gemotiveerd zijn door Islam.  In tegenstelling tot de seculiere oppositie buiten Syrië, die bovendien geen enkele populariteit geniet om de belangen van het Westen in de toekomst te verwezenlijken.

 

Wij van Hizb ut Tahrir in Syrië, zijn verheugd om jullie de warme boodschap te brengen, wij vragen Allah (swt) dat de oproep luisterende oren en open harten ontvangt:

Wij doen oproep aan de mensen van het gezegende Syrië:

Bij jullie geloof, met geduld en opofferingen hebben jullie de angst, lafheid en nederlaag verpulverd . Deze ellende die werd veroorzaakt voor 40 jaar door het ellendige Syrische regime.

Jullie hebben iedere hypocriet en agent onthult totdat mensen zichzelf bevinden in een van de twee kampen: een kamp van geloof waar geen hypocrisie in is, en een kamp van hypocrisie waar geen geloof in zit.

In een jaar hebben jullie de hoop van de gehele Oemma voor de terugkeer van de Khilafah staat aangewakkerd en diens schijnende geschiedenis.

Wij feliciteren jullie voor wat jullie hebben gedaan; en moge Allah schenken hetgeen dat Hij schenkt aan zijn oprechte dienaren.

Wij van Hizb ut Tahrir benadrukken dat jullie enkel Islam als basis moeten nemen voor jullie revolutie, de Aqieda nemen als fundament en basis, in plaats van een immoreel secularisme of een ongelovige democratie. De reden hiervoor is dat dat niet jullie bescherming is. Enkel en alleen Islam is jullie bescherming.

Dus wij nodigen jullie met alle oprechtheid uit om niets anders als doel te nemen in deze revolutie behalve de wederoprichting van de Khilafah.

Wees op jullie hoede dat jullie niet vallen net zoals jullie broeders in Tunesië, Egypte, Libië en Jemen zijn gevallen. Daar hun revolutie is gestolen en de bloed van hun martelaren verkocht is; dusdanig zelfs dat hun revolutie een revolutie nodig heeft.

 

Aan de degenen onder onze mensen in Syrië die nog niet opgestaan zijn tegen de tiran van As Sjaam, vragen we het volgende:

Waar wachten jullie nog op?! Kunnen jullie accepteren dat de dien wordt ontheiligd, waar de moskeen worden beschoten, gebeden worden geblokkeerd, djoem’a gebeden worden onderbroken en exemplaren van de Koran worden verscheurd?! Als jullie niet opstaan voor jullie dien, voor de eer van jullie zusters, of voor de moorden op jullie familieleden en de zonen van jullie dien, waar gaan jullie dan wel voor opstaan?!

Eenmaal als jullie staan voor jullie dien en jullie volk in hun revolutie, zal er geen plaats meer zijn voor dit huidig systeem om in stand te blijven. Dit is een legislatieve plicht die jullie verplicht zijn te ondernemen, en jullie hebben geen enkele keuze hierin. Anders zal Allah (swt) degenen verlaten die Zijn dien en Zijn Oemma verlaten.

 

We roepen de geleerden van Syrië op:

Allah (swt) heeft een convenant met jullie genomen dat jullie de Waarheid verkondigen aan de mensen en dat jullie het niet verbergen. Het eerste wat jullie moeten uitleggen in Syrië is de verplichting van het omverwerpen van het ongelovige regime zodat de wetgeving van Allah (swt) gevestigd kan worden. De verantwoordelijkheid op jullie is groter wanneer de demonstraties vanaf de moskeeën beginnen en na de djoem’a gebeden. Dus wees de ware leiders van de mensen en bindt jullie aan de methode ter verandering van de Boodschapper van Allah(saw). Aangezien jullie het meest waardig hiervoor zijn. Jullie moeten ook de mensen waarschuwen voor de gevaarlijke oproepen voor democratie, secularisme en de civiele staat; evenals voor iedere eis voor buitenlandse interventie en vraag om oplossingen van de VN Veiligheidsraad, de vijand van de Oemma. Dit zijn gevaarlijke oproepen, welke geen enkel antwoord hebben behalve met de oprechte geloof dat de Profeet (saw) ons heeft verteld van de hadieth overgeleverd door Iemam Ahmed: “Voorzeker in As Sjaam is er geloof wanneer calamiteiten plaatsvinden.” Wie anders dan de ‘Oelama zou de verantwoordelijkheid kunnen dragen van het openbaren van deze calamiteiten en uitleggen geven over het ware geloof?

 

We doen een beroep op de oprechte Moslims van gezag in het Syrische leger:

Jullie splitsing van de regerende partij toonde de oprechte aard van jullie zielen aan toen jullie weigerden de bevelen van het regime te volgen om de mensen te doden.

Het benoemen van jullie brigadiers na de namen van de nobele Sahaba was bewijs voor jullie liefde voor Allah, Zijn Boodschapper, zijn Sahaba en zijn grootse dien, de Islam.

Wij zien dat jullie zijn benaderd door de misleiding van de Westerse Staten en hun middelen,  de heersers in de regio. Dus wij waarschuwen jullie voor de beweringen dat jullie bewapenend worden door de vijanden van Islam omdat, dit betekent dat jullie compromissen aangaan met jullie dien en jullie principes. Dus wees op jullie hoede voor de vijanden van Allah - en degenen die hen bezoeken in hun landen en hun ambassades van de verdachte seculiere oppositie. Geef jullie leiderschap aan niemand van hen.

Laat alle eerlijke Moslims van het gezag in het Syrische leger (de dissidenten en degenen die nog niet hebben gedeserteerd) zich realiseren dat er een legislatieve plicht is. Die houdt in dat het verplicht is om hun inzet te verenigen met de inzet van de legerofficieren in het Syrische leger die in feite werken om de Khilafah te hervestigen. Dit is dezelfde plicht welke de Ansaar (helpers) van Rasoel Allah (saw) hebben uitgevoerd. Namelijk het afzetten van de heerschappij van de tiran in As Sjaam en het geven van het gezag aan Hizb ut Tahrir welke zichzelf heeft voorbereid om een rechtgeleide Khilafah te hervestigen volgens het model van de profeetschap. Zodoende zal er weer worden geregeerd met de Goddelijke Wetgeving van Allah (swt).

 

We roepen de Oemma op:

Allah (swt) heeft jullie aangesproken in Zijn Boek; Hij zegt dat jullie één Oemma zijn en dat jullie de beste Oemma zijn die voortgebracht is uit de mensheid. De Boodschapper van Allah (saw) heeft jullie ook aangesproken en zei dat jullie een Oemma zijn die verschillends van de andere mensen. De gewone mensen onder jullie kunnen een eed van bescherming geven aan wie dan ook, welke de meesten onder hen verbindt; en jullie zijn allen verenigd tegen buitenstaanders. En jullie hebben in de hadieth van de Profeet (saw) een definitieve uitspraak: “Wie een Moslim verwaarloost als zijn rechten worden geschonden en zijn eer wordt aangetast, Allah (swt) zal hem verwaarlozen op een moment dat hij hulp nodig heeft. En wie een Moslim helpt als zijn eer wordt aangetast en zijn rechten worden geschonden, Allah (swt) zal hem helpen wanneer hij geholpen wil worden.” (overgeleverd door Imam Ahmed)

Wij van Hizb ut Tahrir, vragen Allah (swt) om onze oproep te brengen aan alle gelovige en ieder eerlijk persoon en ieder bewust persoon. En we vragen Hem (swt) om Zijn hulp te bespoedigen om het volk van Syrië te helpen, en om het plot van de onderdrukkers terug te keren naar hun strotten; en dat hun verwoesting komt in hun eigen plannen en dat aan het eind van deze crisis, ons twee vreugden te schenken; de vreugde van de val van de tiran en de vreugde van de verklaring van de rechtgeleide Khilafah. Voorzeker Hij (swt) is het die dit kan realiseren. Wal Hamdulilahi Rabb iel Alamien.

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

“O jullie die geloven, geeft gehoor aan Allah en aan de Boodschapper wanneer hij jullie oproept tot wat jullie leven geeft, en weet dat Allah een afscheiding maakt tussen een mens en zijn hart. En voorwaar, tot Hem zullen jullie worden verzameld.” (Zie de VBK: Soera Al Anfaal 8, vers 24)

 

 

 

22 Rabie’ II 1433

15/03/2012

 

Hizb ut-Tahrir

Wilaaya Syrië

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië