TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

De hevige onderdrukking door de inlichtingendiensten van Tatarstan

(Vertaald)

Aan het einde van de maand januari 2014 kwam het nieuws uit Tatarstan aangaande de arrestatie van verschillende moslims. Inspectie, gevangenneming, ontvoering, marteling en rechtszaken zijn een terugkerend fenomeen geworden, wat het overbrengen van dit pijnlijk nieuws bemoeilijkt. In acht nemend dat vervolging van de Moslims voortduurt in heel Rusland en niet alleen in Tatarstan.

Er zijn nu tientallen Moslims in de gevangenissen van de steden Neftekhimik en Chistobl die in November 2013 werden gearresteerd. Bruut gemarteld met elektrische schokken en verstikking, de ruggengraat, ribbenkast en benen van sommige gevangenen werden gebroken, waar naast de privé delen van een broeder verbrand werden.

Gedurende de tweede helft van januari 2014 werden in de steden van Tatarstan: Kazan, Neftekhimik, Elapog, Nizhny Chelny, Olmatvsk, Nurlat, Chistobl and Oznakayv moslims gearresteerd en hun huizen doorzocht. Vervolgingen en rechtszaken vinden plaats in andere steden. Op 20 januari 2014 berichte de rt.rbc.ru website dat de minister van Binnenlandse zaken van Tatarstan, Juhkurin, sprak over bomaanslagen en explosieven die waren gevonden, zeggende “Wij en onze bondgenoten van de Russische inlichtingen zijn verplicht om ons uiterste best te doen om de daders van deze bomaanslagen te vervolgen, en zij zijn van Hizb ut Tahrir, opdat niemand van hen ontkomt aan bestraffing.”

Dit zijn onverholen leugens en beschuldigingen jegens Hizb ut Tahrir aangaande het gebruiken van geweld en terrorisme. Hizb ut Tahrir is een politieke intellectuele partij die elke vorm van fysieke kracht in zijn strijd afwijst, deze aantijging duidt de onbeschaamdheid aan van de Russische leiders.

Op 30 december 2013 in de stad Volgagrad werd een sit-in met geweld uit een gedreven, dit was de dag na de bomaanslag op het treinstation. Nabij de kerk kwamen bijna 200 inwoners bijeen en riepen de slogan: “De inlichtingendienst verdienen miljoenen dankzij de bomaanslagen.” Moslims zijn de eerste om beschuldigd te worden bij een bomaanslag. Volgens video opnames die verschenen op het internet zijn er discussies opgekomen over het gebruiken van dezelfde technieken door de inlichtingen als in de jaren 90, toen Rusland geschokt werd door de bomaanslagen die door de wrede inlichtingendiensten werden gepleegd.

De Russische regering is nu doodsbang van de vestiging van een Islamitische Staat ergens in de wereld, omdat het bang is dat het de moslims in Rusland in beweging zal brengen. Dit doet hun brutaliteit vermeerderen zonder enig menselijk sentiment, vanwege de externe druk jegens deze moslims. Op 24 januari 2014 discussieerde Putin met de directeur van de veiligheidsdiensten en de ministers over de situatie in Syrië, zoals gerapporteerd in de Kremlin pers.

Gedurende deze dagen werd in de stad Geneve een wereldconferentie gehouden om te proberen het probleem van Syrië op te lossen. Het is duidelijk dat deze conferentie een Westerse poging is in samenwerking met Rusland om de partijen in het conflict bij een te brengen: Bashar Al Assad en zijn opponenten. Het Westen wil zijn visie van politieke terugtrekking toepassing voor de crisis. De crisis is een strijd tussen Islam en Kufr geworden. Het Westen en Rusland zijn bang van de vestiging van de Islamitische Khilafah, en ze vechten met volle kracht voor een seculier Syrië door de Moslims die werken voor Islam te verpletteren.

Het Itar-Tass kanaal rapporteerde op 22-01-2014 de uitlatingen van Lavrov, die zei: “Als de deelnemende landen aan de conferentie niet in staat zijn te praten over een Syrië dat in staat is zijn diverse etniciteiten en burgerlijke natuur te behouden in de eerste fase, is dat in mijn optiek zeer alarmerend. “

Dit is een escalatie in de oorlog tegen Islam in Rusland, welke de vestiging van de Khilafah in Syrië vreest. Het aan de macht geraken van de moslims met het beste regeringssysteem (Khilafah) zal direct historische lessen leren aan de corrupten die de waarheid afwijzen.

Het zijn de corrupten en criminelen die altijd staan tegenover Islam, zelfs al overtreed het hun eigen wetten. Ze zijn zwak in het aangezicht van de waarheid en Islam, welke nabij is aan elke weldenkende persoon, Rus of Arabier. Dit Universum behoord aan één Schepper, de Ene die Zijn boodschapper Moehammad (saw) heeft gestuurd als barmhartigheid voor de mensheid met de boodschap van Islam: De Koran, de Soenna en de bronnen waar zij naar verwijzen.

Een ieder die dit publiekelijk claimt zal gearresteerd worden door de leiders van Rusland, en zal gebrandmerkt worden als een fundamentalist en moordenaar, en zal worden opgesloten. Zijn familie, zoons, dochters en verwanten zullen worden onderworpen aan allerlei kwaad.

We vragen Allah ons te helpen en standvastig te maken in het dragen van Zijn boodschap, en ons werk puur omwille van Hem (swt) te maken, en dat het van ons geaccepteerd wordt en goed ontvangen.

Oh Allah, Oh Rahman, eer  spoedig de Moslim Oemma - de beste natie voortgebracht voor de mensheid - met de vervolmaking van Uw beste en machtige overwinning.

﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَـبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

“Oh jullie die geloven als jullie Allah helpen zal Hij jullie helpen en jullie voeten sterk houvast geven” (VBK Soera Moehammad ayah 7)

 

Hizb ut Tahrir Rusland

27 Rabi’ oel Awal 1435 AH

28-01-2014

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië