TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Amerikanen worden meer ingelicht over steekpartijen in Jeruzalem dan over hun eigen door misdaad geteisterde steden

 Centraal Media Bureau

   
H. 02 Moeharram 1437    

M. 15-10-2015

 

بسم الله الرحمن الرحيم

Nieuws en Commentaar

 

Nieuws: 

Een rechter oordeelde op 11 oktober dat de 16-jarige Michael Bever, uit Oklahoma, zal worden berecht als volwassene. Dit naar aanleiding van het ondersteunen van zijn 18-jarige broer bij de fatale steekpartij waarbij hun moeder, vader en drie jongere broers en zussen om het leven kwamen. De ‘Associated Press’ meldde dat recentelijk vrijgegeven autopsieverslagen aantonen dat de vijf familieleden tientallen keren werden gestoken en aan meerdere hevige verwondingen zijn overleden. Bovendien toonde het verslag aan dat David Bever minstens 28 lichamelijke wonden had overgehouden aan de steekpartij en April Bever minstens 48 wonden.

Commentaar:

Dit nieuws heeft weinig tot geen invloed gehad in de VS en kreeg zeer beperkte publiciteit. Daarentegen kon de recente vlaag van steekpartijen van 'Israëlische' joden in Jeruzalem, door Palestijnse jongeren op internationale media-aandacht rekenen. De jongens die vijf familieleden doodstaken deden dit om geen enkele reden. Hersenloos doden is zo gebruikelijk geworden dat de VS er onverschillig voor is geworden.  

Hersenloos doden in de VS is normaal! Echter zijn de steekpartijen in Jeruzalem niet hersenloos. Zij hebben een reden. En omdat deze reden ideologisch van aard is en gerelateerd is aan het buitenlands beleid van de VS, draagt het bij aan eigen belangen en krijgt het brede media-aandacht in de Verenigde Staten. 

Hersenloos geweld en bewust geweld zijn aan elkaar verbonden bij een andere recente steekpartij in de VS, die voor een korte tijd op brede aandacht kon rekenen. ‘USA Today’ meldde op 8 oktober dat: ‘’Spencer Stone, een van de drie mannen uit Sacramento (Californië) die deze zomer een vermeend terrorist in een Franse trein overmeesterde, volgens de politie meerdere malen zou zijn neergestoken bij een incident in een nachtclub’’.    

Het is niet de vreemde ironie dat de Amerikaan die een vermeende Islamitische terreuraanslag in Frankrijk overleefde en als held werd ontvangen, naar zijn thuisland terugkeerde en daar werd neergestoken bij een zinloze aanval, dat de aandacht trok. Echter was het de mogelijkheid dat deze steekpartij ook een Islamitisch ideologisch motief zou kunnen hebben. Het verhaal bloedde dood nadat de politie van Sacramento de volgende Tweet publiceerde: ‘’Het incident is niet gerelateerd aan een terroristische aanslag. Het incident vond plaats naast een bar, en alcohol wordt beschouwd als de leidende factor’’. Gelijk nadat een Islamitisch motief werd uitgesloten, kregen de Amerikanen weer het gevoel zich veilig te wanen, omdat dit geweld werd veroorzaakt door hun eigen cultuur: door alcohol! 

 

Geschreven voor het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Dr. Abdullah Robin

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië