TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 6 Dhoel Hidjah 1437 Nummer: M1437/33
M. 08-09-2016

Minister Schippers daagt Islam en moslims uit

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport riep maandagavond tijdens haar lezing op de Hendrik Jan Schoo-lezing op tot het vormen van een nationale vrijheidscoalitie tegen de invloed van wat zij noemt de “radicale politieke islam”. Zij verwees meerdere malen naar (de Islamitische politieke partij) Hizb ut Tahrir. Graag had zij een verbod gezien op de Hizb maar een verbod lijkt voor haar op dit moment niet opportuun. Dit soort partijen dienen volgens haar met westerse ideeën bestreden te worden. Dus redeneerde ze verder door te stellen dat culturen niet gelijkwaardig zijn en dat de westerse cultuur superieur is aan Islam. Maar daar ontbreekt volgens haar de nodige PR voor en ze pleit daarom voor een afdeling “sales” om het vertrouwen voor de liberaal democratische ideeën te herstellen en deze aan de man te brengen, door massaal op te staan tégen (politieke) Islam om de “verworvenheden actief te verdedigen die onze cultuur, onze vrijheden, ons maatschappelijk contract liefhebben.” 

Het emotionele betoog van minister Schippers, dat evengoed uit het verkiezingsprogramma van de PVV overgenomen zou kunnen zijn, is in lijn met het anti-Islambeleid dat al jaren wordt gevoerd en de rode draad vormt van de Nederlandse politiek en de media. Niets nieuws onder de zon. 

Als we een korte samenvatting zouden moeten geven van haar lezing over vrijheid en Islam, kunnen we het als volgt samenvatten: het liberaal democratisch gedachtegoed is superieur aan Islam. Dus, dienen de moslims de westerse normen en waarden over te nemen en hun Islamitische normen en waarden te laten varen. Met andere woorden: de moslims moeten assimileren. Nederland is een rechtsstaat waar eenieder geniet van dezelfde rechten, met uitzondering van de moslims die vast willen houden aan hun normen en waarden. Die dienen bestreden te worden, door ze te stigmatiseren en te demoniseren. Het hilarische hieraan is dat zij na al dit gezegd te hebben met de vingers wijst naar Hizb ut Tahrir en met volle verbijstering zegt dat wij de jongeren in Nederland “aanpraten” dat “ze slachtoffer zijn van een anti-islamitisch complot.” Het moet niet gekker worden.

Het liberaal democratisch gedachtegoed superieur aan Islam?

Het klopt dat de normen en waarden van de ene levensvisie niet gelijk zijn aan de ander, ze zijn immers anders. Ook is het een kwestie van overtuiging, dat de één overtuigd is een beter normen- en waardenstelsel te hebben dan de ander. Ze zijn niet gelijkwaardig. Zo vinden de moslims dat Islam superieur is aan welke levensvisie dan ook, aangezien zij na overtuigd geraakt te zijn van de ideeën van Islam, vóór Islam hebben gekozen. En dit geldt ook voor de ander. Dit is de realiteit van de mensen en groepen in de samenleving, ze zijn divers in hun denken en doen. Maar wat heeft dit te maken met het al dan niet in goede omgang samen kunnen leven in de samenleving? Het is een onjuiste koppeling die de minister maakt, dat verschillen in overtuigingen van de groepen in de samenleving betekent dat zij niet samen kunnen leven, of dat hierdoor de openbare orde verstoord wordt en hierdoor een dreiging uitgaat naar de samenleving. 

De kracht van de ideeën die een levensvisie uitdraagt worden niet gemeten aan de hand van het superioriteitsgevoel van de leden die de dominante levensvisie aanhangen, maar aan de hand van de mate van omgang met andersdenkenden in haar samenleving.

Tevens wordt de juistheid van de ideeën die een levensvisie uitdraagt niet gemeten aan de hand van het superioriteitsgevoel van de leden, die de dominante levensvisie aanhangen maar aan de hand van de juistheid waar deze levensvisie op is gestoeld. U daagt ons uit minister Schippers, we stonden al lang klaar.  

Soms  zijn het echter niet enkel de ideeën van de ander die men als maatstaf hanteert om zwakte aan te tonen, maar het wantrouwen en ongeloof in het eigen idee. Wat zegt het over de kracht van de ideeën waar minister Schippers tot oproept, als men enerzijds oproept tot vrijheid en anderzijds de andersdenkenden verplicht om de eigen normen en waarden in te ruilen voor de dominante normen en waarden. Dus eist dat de ander assimileert! En wanneer men niet overtuigd geraakt is van de ideeën waar minister Schippers toe oproept, dan moet men bestreden worden en dan “moet men onze hete adem in de nek voelen. Wij moeten hen nauwlettend en hinderlijk in de gaten houden.”

En dan bedenk je je dat ondanks de negatieve PR over Islam, de Islam alsmaar groeit.

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611860521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb ut Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië