Logo

Media Bureau
Nederland

   
H. 4 Dhil Qi'ddah 1436 Nummer: M1436/14
M. 18-08-2015

VN-comité roept Nederland op het matje over racisme; hoe serieus moeten we het nemen?

Vandaag werd Nederland opgeroepen om verantwoording af te leggen bij de Verenigde Naties inzake haar antidiscriminatiebeleid en de naleving van het anti-rassendiscriminatieverdrag dat alle VN-Lidstaten hebben ondertekend. Het is een goede zaak dat er een antidiscriminatiebeleid bestaat en dat er toegezien wordt op diens naleving. Alleen is er een groot obstakel dat in de weg staat. En dat is dat zij er beiden een abstract rassendiscriminatie begrip op nahouden, dat enkel in theorie bestaat maar in de realiteit ver zoek is. 

In Nederland woedt er al geruime tijd een verhitte discussie over de kwestie rond Zwarte Piet, etnisch profileren door de politie en arbeidsdiscriminatie. 

Zo hebben vele kranten zelfs een speciaal katern toegevoegd om al het nieuws over Zwarte Piet te scharen onder het kopje “Discussie over Zwarte Piet.” Het bleef niet enkel bij discussie, ook werden anti-Zwarte Piet demonstraties door de politie hardhandig neergeslagen. Enkele winkels hielden uit economisch oogpunt rekening met de verpakkingsmaterialen met Zwarte Piet en werden de afbeeldingen minder stereotiep afgebeeld, zoals minder dikke lippen en geen oorbellen. Hier moest men het mee doen want intussen was het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) er snel bij om het Sinterklaasfeest, inclusief Zwarte Piet op te nemen als Nederlands immaterieel erfgoed.

Ook de nare uitwerkingen van etnisch profileren hebben we gezien, zoals de ingrijpende beelden van Mitch Henriquez die door bruut politiegeweld om het leven kwam evenals de beelden van Oubayda, de veertienjarige Marokkaanse jongen uit Den Haag die mishandeld werd door de politie, of de dertienjarige donker getinte jongen in Almere die geboeid aan de motor van een politieagent een kilometer moest mee rennen. 

Volgens de analyse van de cijfers van Eurostat en de OESO zijn de arbeidskansen van allochtonen nergens zo slecht als in Nederland. En de remedie hiertegen? Die werd gegeven door niemand minder dan de premier van Nederland, Mark Rutte zelf tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Het huidige discriminatoire beleid op de arbeidsmarkt was nu eenmaal een feit dat geaccepteerd diende te worden en de boodschap was: “Je moet je invechten”. 

En dan zijn er de misdaden die de VN op haar geweten heeft. Ik zal het niet hebben over Srebenica dat onder bescherming stond van de VN, die 8000 Bosnische Moslimmannen overhandigde aan Servische troepen van generaal Mladic om hen vervolgens af te laten slachten. Ook zal ik het niet hebben over de selectieve VN-resoluties die carte blanche gaven aan Amerika en andere lidstaten om Irak, Afghanistan, Somalië en vele andere landen van de Moslims binnen te vallen. Ook zal ik het niet hebben over de talloze VN resoluties die door de zionistische entiteit voortdurend met de voet worden getreden maar dan zonder enige consequentie ervan te ondervinden. 

Ik geloof dat door enkel de houding van de VN in de Centraal Afrikaans Republiek (CAR) als voorbeeld te nemen toereikend is om aan te tonen dat zij als organisatie geen moreel kompas bezit. Laat staan dat zij een morele autoriteit vormt aangaande racisme. Want nadat het bekend werd dat de Franse VN “vredestroepen ” afgelopen mei in een vluchtelingenkamp bij de hoofdstad Bangui 10 kinderen mishandelden en verkrachtten probeerde de VN dit in de eerste instantie in de doofpot te stoppen en nam geen enkele actie tegen het misbruik van de soldaten. Hierop lekte de Zweedse VN medewerker, Anders Kompass het rapport naar de Franse autoriteiten, uit vrees, dat het anders nooit openbaar gebracht zou worden. Het frappante is dat de VN niet de soldaten maar de Zweed als eerste heeft geschorst, omdat hij vertrouwelijke documenten had doorgespeeld.

Het wordt tijd om de pepernoten uit de ogen te halen om met een eerlijke blik de realiteit van discriminatie en racisme te bestuderen en te erkennen dat het falende discriminatiebeleid nooit opgelost zal worden door een ideologie die van oudsher eropuit is de wereld buiten haar te parasiteren door de ander te ontmenselijken om deze tot slaaf te maken. Een kwestie die Islam vanaf het allerbegin heeft opgelost door racisme te verbannen en de mensheid te verbroederlijken in het geloof in de eenheid van God.

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611860521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb ut Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Hizb ut Tahrir Nederland