×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Nederland

   
     
 

In reactie op het initiatief; “Benoemen en Bouwen”


 

Een aantal kranten hebben bericht gedaan dat ik, Okay Pala, lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir in Nederland, het initiatief van Doekle Terpstra, “benoemen en opbouw,” dat tevens ondertekend is door sommige Islamitische organisaties, zou aanprijzen, en weer andere kranten verklaarden dat Hizb ut Tahrir dit initiatief zou steunen. Ik heb inderdaad tijdens een interview gezegd dat ik het een goed initiatief vond. Echter wil ik hierbij een aantal nuances aanbrengen.

Mijn uitlating, dat ik dit initiatief verwelkom, dient enkel begrepen en geïnterpreteerd te worden in de context dat ik ieder actie die ten behoeve van de moslim wordt geïnitieerd, verwelkom en steun. Hieronder valt ook het beschermen van de moslimgemeenschap en het minimaliseren van de onderdrukking die jegens hen wordt uitgeoefend. Derhalve dient hetgeen ik over dit initiatief heb geuit, alleen begrepen te worden in de bovengenoemde context. Zo ook verwelkom ik tevens dit initiatief, gestart door niet-moslims, daar zij verklaard hebben tegen het lasteren van Islam te zijn.

Hoezeer wij dit initiatief verwelkomen, steunen wij het niet, omdat wij het niet eens zijn met de meeste ideeën die in dit initiatief worden vermeldt. Met andere woorden, verwelkomen wij dit initiatief, maar verwerpen haar inhoud, daar het opgesteld is volgens de seculaire levensvisie en ideeën bevat die niet met Islam samengaan.

Het klopt, dat dit initiatief zich uitspreekt tegen het lasteren van Islam, hiervoor zijn wij hen dankbaar. Echter gaat dit initiatief voorbij aan de werkelijke problemen die vandaag de dag spelen. In plaats hiervan hebben andere problemen, die niet in verband staan met onze campagne, de voorgrond gekregen, zoals het goedkeuren van de secularisatie van de samenleving en het tegengaan van discriminatie tegen homoseksuelen. Deze kwesties zijn niet de onzen en hebben tevens geen betrekking op onze campagne. Bovendien zijn wij van mening dat de aandacht voor deze problemen op het huidig moment, de publieke opinie bezetten en van het werkelijke probleem afleiden, namelijk de essentie van onze campagne.

Tot slot zou wil ik vermelden dat de jongeren van Hizb ut Tahrir in Nederland hard werken om een halt toe te roepen aan de continue laster van Islam, welke de essentie is van onze campagne en niets anders dan dat.

 

Okay Pala

Lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir in Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië