×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Irak

   
11 muharram 1426 n.H.    
 

Een verklaring van Hizb ut tahrir- Irak

 

Moord vond gister plaats en de levens van onschuldige mensen werden genomen; ofwel in bussen onderweg, of in de huizen van Allah, het gebed verrichtend of bezig met de ceremonielen van rouw. We hebben de mensen van Irak in eerdere pamfletten gewezen op het verbod op het vergieten van het bloed van andere moslims zonder recht hierop, in lijn met de hadith:


"Zowel het bloed, het bezit als de eer van iedere moslim is heilig voor de moslim."

We hebben benadrukt dat degenen die dergelijke handelingen verrichten dit vanuit specifieke belangen doen, gestuurd door de ongelovige staten die Islam en de moslims haten. Deze staten willen een sectarische oorlog doen ontstaan die eenheid tussen de moslims in Irak in de weg staat, waardoor zij zich met elkaar bezig zullen houden, onderwijl de ongelovige kolonialistische staten tijd en ruimte gevend om hun aanwezigheid te versterken. Deze plannen omvatten tevens het opleggen van een seculiere grondwet naast hun agenten als regeerders, opdat de westerse cultuur verankerd kan worden in onze landen en opdat onze natuurlijke bronnen van welvaart geplunderd mogen worden. Hiernaast wensen zij Irak, het land van Islam, te gebruiken als basis vanwaaruit zij verlangen hun kolonialistische plannen in het Groot Midden-Oosten ten uitvoer te brengen.

Oh Moslims,

Hizb ut Tahrir in Irak waarschuwt jullie, raak niet in deze gemene val verstrikt, deze val van sectarisch geweld tegen eenander waardoor de bezetter de ruimte krijgt om te doen wat hij wil. En wij willen jullie aandacht vestigen op het feit dat hetgeen plaats vindt in Irak en de andere moslim landen te verwijten valt aan de afwezigheid van een staat die regereert volgens de wetten van Allah (swt), die jullie en hetgeen voor jullie heilig is zal beschermen, en die jullie zal verenigen zodat jullie eindelijk weer terug zullen keren als de beste Ummah voortgebracht vanuit het midden der mensheid, die de moslim landen zal bevrijden uit de handen van de kolonialisten en hun agenten. Het is daarmee een verplichting op jullie om te werken aan het verdrijven van de ongelovige bezetters door middel van de stichting van een Islamitische Staat die zal regeren op basis van de grondwet van Islam, zoals die resulteert uit het Boek van Allah (swt) en de Soennah van zijn Boodschapper (saw). Dit zal, eindelijk, jullie in staat stellen de gelofte tegenover de Khalifah der Moslims te doen, die de vlag van Islam zal hijsen en haar heiligdommen zal beschermen; het licht en de genade van Islam zal verspreiden over de wereld, en de eenheid en solidariteit van de Oemmah zal beschermen door de inloed van de slechterikken en corrupten uit te bannen. Hij (saw) heeft gezegd:

"De Imam is als een schild van waarachter de moslims vechten en waarachter zij bescherming zoeken."

Hij (swt) zegt:

"Oh jullie die geloven! Beantwoord de boodschapper wanneer hij jullie oproept tot hetgeen jullie leven zal geven." (Zie de vertaling van de betekenissen van de Koran, soerah Al Anfa'al, ayet 24)

Hizb ut Tahrir

Irak

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië