Logo

 

Media Bureau
Afghanistan

   
H. 27 Radjab 1432 Nummer: 1432-08
M. 29-06-2011

28 Rajab de dag waarop de Oemma haar schild verloor

 

Op 30 juni, 2011 (28 Rajab) vervolledigt de Moslim Oemma het 90ste (Hijri) jaar met het leven zonder Khilafah. De afschaffing van de Khilafah zorgde voor jaren van verderf, en decennia van achteruitgang, het was de laatste handeling in een veel langer proces waar Moslims stopten met het refereren naar hun Dien om wereldse zaken op te lossen, maar in plaats daarvan werd men verdwaasd door Westerse seculaire ideeën.

De Khilafah was eeuwenlang een grote staat. Het was een grootmacht op wereldniveau. Het was een belangrijke staat in wetenschap, technologie, handel, architectuur en jurisprudentie. De Khilafah zorgde voor vrede en veiligheid voor de Moslims, welke hen toestond om in harmonie samen te leven onder één enkele staat, ongeacht hun taal of ras. De Khilafah zorgde zelfs voor een toevluchtsoord voor hen die wegens hun geloof werden vervolgd. Zijn legers verdedigden Moslims toen zij werden aangevallen en droegen de Dien van Islam tot de wereld. In honderden jaren van Islamitisch regentschap, vóór de Britse bezetting, bloeide het Indische Subcontinent op een manier ongeëvenaard hiervoor of erna, door enig niet Islamitisch regentschap.

Na de uiteindelijke vernietiging van de Khilafah Staat installeerden de Westerse koloniale machten marionettenheersers in onze landen die de belangen van de Westerse mogendheden zouden blijven dienen in plaats van Allah en Zijn Boodschapper te gehoorzamen, en de Moslim Oemma te dienen. Decennia later, is het geen wonder dat de oplichters en gangsters die de macht usurperen zoals Karzai, Zardari, Mubarak, Gaddafi, het huis van Saoed enz. het rode tapijt krijgen uitgerold in Westerse hoofdsteden.

Vandaag de dag trachten de Westerse machten, die de groeiende vraag aanschouwen om deze corrupte heersers te verwijderen en de Islamitische Khilafah staat opnieuw te vestigen, radeloos om dit te verhinderen, door ons land te bezetten en kwaadwillige propaganda uit te spreiden tegen de roep voor Khilafah. Slechts recentelijk zei de gepensioneerde Britse legerleider, Richard Dannat wanneer hem gevraagd werd over de bezetting van Afghanistan; "Er is een Islamitische agenda en als wij deze geen verzet bieden of geen aandacht geven in Zuidelijk Afghanistan, of Afghanistan, of in Zuid Azië, dan zal de invloed vrijuit groeien. Het kon goed groeien, en dit is een belangrijk punt, wij konden het zien bewegen van Zuid Azië tot aan het Midden-Oosten tot aan Noord Afrika, en tot aan het hoogtepunt van de Islamitische Khilafah van de veertiende, vijftiende eeuw."

Deze Rajab, houdt Hizb ut Tahrir herdenkingsconferenties in verschillende delen van de wereld, waar honderdduizenden mensen aan zullen deelnemen. Deze conferenties zullen de Moslims overal ter wereld bewegen, met inbegrip van politici, journalisten, denkers, academici en andere invloedrijke mensen om voor de historische terugkeer van de Islamitische Khilafah Staat te roepen. De conferenties zullen trachten om de kwestie betreft het vestigen van de Khilafah Staat tot de top prioriteit te maken op de agenda in de Moslimwereld.

Het opnieuw vestigen van de Khilafah is geen kwestie zoals andere kwesties. Het is de meest essentiële kwestie voor de Moslim Oemma. Elke dag wordt ons bloed goedkoop vergoten in Palestina, Afghanistan, Pakistan, Kashmir en Irak. De Moslim Oemma schreeuwt om een leider die stelling zal nemen tegen deze brutale bezettingen en zal opstaan tegen de onderdrukkers. Om de Khilafah opnieuw te vestigen moeten wij een overweldigend sterke beweging binnen onze landen opbouwen die de corrupte heersers van hun tronen zal werpen en in hun plaats een Khilafah zal brengen die de Shari’a zal uitvoeren en voor de belangen van de Moslim Oemma zal opkomen.

Doe mee met ons in het bouwen van deze wereldwijde beweging.

De Profeet (saw) zei "Één enkele dag onder een rechtvaardig heerser is beter dan 60 jaar van ‘ibaadah (aanbidding)" [Bayhaqi/Tabarani]

Media Bureau Hizb ut Tahrir Afghanistan

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland