×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Bangladesh

   
H. 08 Radjab 1432 Nummer: 1432-07/02
M. 10-06-2011

De armoede, de werkloosheid, de prijsstijgingen enz. zijn het resultaat van het democratische Koefr systeem

 

Leden van Hizb ut Tahrir gaven vandaag publieke toespraken na het Djoemmoe’ah gebed buiten diverse moskeeën in Dhaka, Chitagong en Sylhet waar zij vertelden dat de armoede, de werkloosheid, de prijsstijgingen, de elektriciteitscrisis enz. de resultaten zijn van het democratische Koefr systeem; en dat Khilafah de enige oplossing is. De sprekers vertelden dat de oorzaken die de Awami-BNP heersers voor deze problemen noemen zoals ‘we hebben niet genoeg rijkdommen in het land’, of ‘de prijzen zijn op de internationale markt gestegen’, of ‘de vorige regering is te verwijten’ zijn niets anders zijn dan leugens en bedrog. De fundamentele basis van democratie is de echte oorzaak van de massa problemen die dit land onder ogen ziet.


In het democratische systeem is de soevereiniteit en de macht geconcentreerd in de handen van een minderheidselite die wetten overeenstemmend met hun eigen belangen maken en het land regeren zoals zij dat wensen. De heersers in het democratische systeem nemen geen verantwoordelijkheid voor de mensen; hun enige zorg is het consolideren van hun machtspositie en het vullen van hun eigen zakken door de mensen te verarmen. En terwijl de heersers absolute macht genieten, is hun verantwoordingsplicht nul.

Enkel het Khilafah regeringssysteem kan de problemen van het land oplossen omdat dit het systeem is van Allah (swt), onze Heer en Schepper. Onder dit systeem heeft de Khalifah geen recht om wetgeving te maken, dus heeft hij geen werkgebied om despotisch te zijn of om op de manier te regeren zoals hij wenst. De Khalifah regeert de mensen met de vrees voor Allah (swt) en zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar de mensen. Hij moet de basisbehoeften van de mensen vervullen en na dit zorgt hij voor de vervulling van hun luxueuze behoeften. De Khalifah moet ook voor al zijn acties rekenschap geven aan de burgers van de staat, Moslims en niet-Moslims. Met het Khilafah systeem zal de ellende en de ontbering van de mensen beëindigd worden; en zonder dit systeem zullen deze nog voor decennia blijven doorgaan. Allah (swt) zegt,
 

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى ) طه: 124)

‘‘Doch degene die zich van Mijn gedachtenis zal afwenden, zal in benarde omstandigheden leven en op de Dag der Opstanding zullen Wij hem blind doen opstaan’’ (VBK soera Taa Haa, vers 124).


Media Bureau Hizb ut Tahrir Bangladesh

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië