×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Syrië

   
H. 01 Ramadaan 1432    
M. 01/08/2011

Bashar vangt de heilige maand Ramadaan aan met het slachten van zijn volk: Hama wordt opnieuw afgeslacht…

 

Na een maand van belegering van de stad Hama, welke getuige is geweest van de grootste volksprotesten oproepend tot de val van het regime van Bashar Asad, bestormden tanks van het Syrische leger zondagochtend 31-07-2011 de stad Hama vanuit vier richtingen met zwaar geweer- en mortiervuur. Het brengt de herinneringen van de slachtingen van Hafiz Assad en zijn broer boven, en hier is zijn zoon en erfgenaam welke hetzelfde pad van misdaad volgt. Alsof het op het waardige Hama is voorgeschreven dat het de misdadigheid van deze regeringskliek moet verduren opdat het met de Wil van Allah een nieuwe dageraad is waarin alle khair (goeds) is.


Het aantal doden alleen al in Hama tot op het moment van het schrijven van deze verklaring is gekomen tot 113 martelaren en enorme aantallen gewonden waardoor de ziekenhuizen niet langer in staat zijn om deze op te nemen terwijl degenen binnen veilig te zijn, zoals de ziekenhuizen Badr en al Hoerani, en al Hikma. Weet dat de meerderheid van de martelaren gedood werden met verwondingen in het hoofd van de sluipschutters, die gestationeerd waren op de daken van het elektriciteitsgebouw en de belangrijkste gevangenis in de stad. Het maken van de stad tot een oorlogsgebied, niet in Tel Aviv met de Joden, maar in Hama voor het slachten van een vrij volk, is de grootste misdaad van het regime in vier decennia. Ze vernietigden het recht (Haqq) zonder angst voor Allah vanwege de terechte beschuldiging en de oproep voor de val van het regime naast dat het volk opriep tot het afzetten van de gouverneur of Atef Najeeb of Maher Assad.

De oorlog van dit regime beperkt zich niet enkel tot het volk in Hama, het heeft oorlog verklaard aan alle Syrische steden, dus moordde het in Dier az Zoer, na de tankbeschietingen in de wijk al Djoera ten westen van Dier az Zoer waardoor het totaal van degenen die door de handen van het regime waren overleden op deze dag maar liefst 145 bedroeg. Zelfs een meisje in de plaats al Haraaka in Dar’aa was niet veilig voor de misdadigheid van dit regime. Het beeld is hartverscheurend met het onbehouwen zwijgen van de Arabische Liga en de internationale gemeenschap, welke Bashar de mogelijkheden geven om de mensen in koelen bloede te vermoorden onder het mom van het vervolgen van gewapende groepen die ‘de mensen terroriseren en vernietiging en chaos te weeg brengen’.

De onderdrukking van dit regime komt nadat ze reeds, of anders bijna, al haar kaarten heeft verspeeld om het beleid uit te voeren, vervolgens speelt het de kaart van sektarisch conflict en het opzetten van gemeenschappen tegen elkaar met wapens zoals het deed in Hoems, Talkalakh, Qatna en Zabadaani, het deed de uiterste best om de mensen tot geweld uit lokken om het als rechtvaardiging voor te laten komen om de mensen te kunnen doden. Het treinincident en het opblazen van de pijpleidingen moeten dan ook in deze hoek gezocht worden, hoe kon dit gebeuren onder het oog en oor van het regime, het is gepland, beheerd en ondersteund!!! Alsof het uitgevoerd is volgens de Amerikaanse (Israëlische) agenda voor de verdeling van Syrië.

Bashar en zijn trawanten hebben aangevangen met wat voor hen de deuren van vernietiging zal openen met de Wil van Allah. Ondertussen faalt zijn remedie van het opzetten van sektarische strijd om zijn meesters te dienen en zijn troon te redden, waarbij hij vergeet of doet alsof hij vergeet dat de Syrische straten koken van woede om de tiran omver te werpen en de inspanningen van zijn verwanten zullen hem niet redden.

Geconfronteerd met deze situatie bevinden we ons voor meer beangstigende oproepen:

Tot ons volk in Syrië:

We waarschuwen jullie niet te vallen in de valstrikken opgezet door het regime, met name de aanpak van gewapend geweld en jullie wijs te maken dat jullie dit doen. Integendeel, volhard in uw verkondigen van afwijzing op een vreedzame en geduldige manier tegen hem. Dit is de manier van jullie edele Profeet (saw) toen hij zei tegen de familie Jaasir:


صبرًا آل ياسر...

“Hebt geduld familie Jaasir” en hij beloofde hen de hemel en verlichting. Oproepers tot democratie of de civiele staat, deze frustreren jullie werk in dit leven en al Achira. Aldus zeggen wij tegen jullie dat jullie vertrekpunt Allah (swt) alleen moet zijn, en de wetgeving enkel de Sjar’ van Allah, en we vragen Allah dat dit nabij is.

Aan de oprechte officieren en soldaten die nog steeds gehoorzaam zijn aan het bevel van het regime.

Jullie kunnen toch niet zwijgen over de misdaden van de moordenaar, die Allah niet vreest aangaande de moslims, integendeel hij is het meest ver verwijderd van vrees voor Allah en het meest nabij aan misdadigheid jegens het recht van de dienaren (mensen)!

Jullie kunnen toch niet zwijgen over de afslachting van vrouwen, kinderen en baby’s, wie jullie broeders en zusters en kinderen zijn, terwijl jullie beschikken over de kracht en het vermogen om bevelen uit vaardigen voor de juiste weg van het leger, ter bescherming van jullie volk en voor de implementatie van de Sjar’ van jullie Rabb?!

Hoe lang zullen jullie je nog onderwerpen aan hen die de Koefr wetten implementeren over ons, de Sjar’ van Allah weglaten, en die een ieder die er tot oproept bevechten, verjagen en opsluiten?!

Willen jullie gebruikt worden voor de veiligheid van het regime en hun overhand over jullie, terwijl zij jullie volk vermoorden en zij ons volk zijn?! Dit regime is te verachtelijke om er stil over te zijn.

Kookt het bloed in jullie aderen niet terwijl jullie het onschuldig bloed verspild zien worden evenals de verstijfde lichamen van de kinderen in het wit van haar lijkwaden alsof zij tot jullie uitschreeuwen: hebben jullie het niet in je om de Ansaar te zijn van Allah, zijn Dien en ons als kwetsbare moslims?!

Waarom veronachtzaamd dit verraderlijke regime de kwesties van haar volk, welk recht had op een antwoord op de Joden wie het verboden is sinds 1967 de Golan te bezetten en wie het verboden is het (volk) te vernederen. Alhoewel het de snelste is in antwoord op haar volk, met tank en helikopterbeschietingen en jullie officieren en soldaten als instrument gebruikt voor haar misdaden. Dus gehoorzaam Allah inzake dit regime en verander het, geef het geen mogelijkheid om jullie medeplichtig te maken aan het bloed van de moslims.

Oh betrokken en oprechte officieren en soldaten:

De oplossing is in uw handen dus verspil deze niet... De ogen zijn op jullie gericht dus stel ze niet teleur... Jullie zijn daarom het volk, wat een (prachtig) volk... We doen een beroep op jullie en doen een beroep onder jullie op de glorieuze Sa’d bin Moe’aadh en zijn metgezellen, de Ansaar, wie de eer bezitten in het Hiernamaals, met de Wil van Allah. Is het niet tijd voor jullie dat Allah in jullie het goede ziet voor het succesvolle wat hen (de Ansaar) succes gaf?! Is het niet tijd voor jullie dat jullie jullie volk verlossen van de slechtheid van dit regime dat hun harten en jullie harten al jaren verdrukt?! Voorzeker dat is het… Dat is het…

Oh Allah wij vragen U in deze edele maand, omdat U Allah al Waahid, al Ahad, al Fard en as Samad bent, Die verwekte noch werd verwekt, en niemand is aan Hem gelijk, dat u ons leiden verlicht, genadig bent met onze zwakheden en voor ons wreekt. En dat u deze bevoorrechte maand maakt tot de maand van verlichting en overwinning voor de Moslims in Syrië en op iedere plaats.

Oh Allah, als U niet genadig met ons bent wie is er dan genadig met ons, en als U ons niet laat overwinnen wie laat ons dan overwinnen?

Oh Allah eer ons met de mensen van macht en het vermogen om ons dominant te maken over degenen die Uw dienaren krenken en de implementatie van Uw Sjari’a tegenhouden… Oh Allah, Ansaar zoals de Ansaar van RasoelOellah, Hij (swt) heeft gezegd:

 

(إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ)

“Voorwaar, Wij helpen Onze boodschappers en de gelovigen in het leven dezer wereld en op de Dag waarop de getuigen zullen opstaan.” (VBK soera al Moe’minoen ayah 51)

 

Oh Allah, U bent al Mawla en al Moedjieb, en onze laatste doe’a is Al Hamdoelillahi Rabbil ‘Alamien
 

Mediabureau Hizb ut Tahrir Syrië

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië