Logo

 

Media Bureau
Pakistan

   
H. 21 Sjabaan 1432 Nummer: PR11035
M. 22/07/2011

De toegenomen onderdrukking van de heersers wijst op de nabijheid van de Khilafah

 

Op 12 Juli 2011, werd de Assistent Woordvoerder van Hizb ut Tahrir in Pakistan, Imran Yousafzai, ontvoerd toen hij onderweg was naar een geplande bijeenkomst met een tv verslaggever. Terwijl hij werd achtervolgd, belde hij zijn jongere broer op met zijn mobiele telefoon en informeerde hij hem over zijn plaats en de activiteiten van de geheime agentschappen. De volgende dag werd Hayyan Khan, een computerprogrammeur, ontvoerd vanuit zijn auto op weg naar zijn kantoor. Zij braken zijn zijruit om hem uit de auto te krijgen. Op 21 Juli 2011 ontvoerden de geheime overheidsagentschappen hun derde prooi, dit keer een telecommunicatie ingenieur uit Islamabad, Osama Haneef. Hij werd ook ontvoerd op weg naar zijn kantoor.


Deze reeks van ontvoeringen begon eigenlijk in de stad van Multan dat zich in zuidelijk Punjab bevindt, toen zij een telecommunicatie ingenieur en een lid van Hizb ut Tahrir, Aftab vanuit zijn huis op 3 Juli ontvoerden. Hij werd meegenomen naar een onbekende plaats, werd gemarteld, en daarna, onder gerechtelijke en media druk, overhandigd aan de politie die hem nog moet vrijlaten. Maar in feite, gebeurde het tegendeel, de politie maakte een zaak tegen hem in het kader van de Antiterrorisme Akte voor het bezitten van ‘‘haat’’ literatuur. Er waren eveneens twee arrestaties en twee onwettige ontvoeringen tijdens de maand juni. Eén van de ontvoerde activisten van de Hizb werd drie opeenvolgende dagen brutaal gemarteld voordat er zelfs maar één enkele vraag werd gesteld.

Deze toegenomen zware hardhandigheid van de Pakistaanse overheid toont eigenlijk hun nervositeit en kwetsbaarheid. In de afgelopen 10 jaar heeft de overheid het beleid van het negeren van de Hizb gevolgd, het hield ons uit de media en probeerde ons zwart te maken. Maar gedurende de laatste twee jaar hebben de activiteiten van de Hizb en het antwoord van de massa's de overheid gedwongen om zich tegen ons te richten en te verzetten. Hun agenten in de pers schrijven onophoudelijk anti-Hizb artikelen. Op de satellietkanalen van de TV blazen hun zogenaamde intellectuelen haat richting de Khilafah en de Hizb. En op de grond zijn hun geheime diensten bezig met het achtervolgen en het ontvoeren van de shabab van de Hizb. Dit is alleen omdat de overheid zijn ideologische en politieke nederlaag kan zien.

Deze onderdrukking herinnert ons aan de partij van de Boodschapper van Allah (saw) die werd getest en gemarteld voor enkel het zeggen dat Allah onze Heer is. De strijd van de Boodschapper was zuiver geweldloos maar de Qoer’ajsj zag dat als bedreiging voor hun hegemonie en onderdrukking. De verhalen van Bilal, Somaya, Abdullah bin Masood en de andere Sahaba (ra) toont aan dat elke verandering offers en standvastigheid vereist. Daarom zal elke partij die claimt de methode van Rasoeloellah na te streven om de Dien te vestigen ook het gelijkaardige lot ontmoeten. Hizb ut Tahrir, sinds zijn begin, werd verboden en werd achtervolgd door de verraderlijke heersers van de Moslimwereld. De shabab van de Hizb zijn gemarteld, opgesloten voor decennia en zelfs tot de dood gekookt. Maar Alhamdulillah zijn zij standvastig gebleven, niets anders vrezend dan Allah en hoopvol voor de totstandbrenging van Khilafah en de beloning in het Hiernamaals.

De Pakistaanse overheid is onbewust dat de recente verandering van zijn beleid van het martelen en het ontvoeren van de shahbab haar geen goed zullen doen. Zij realiseert zich niet dat de Hizb een lange geschiedenis van veerkracht heeft tegen de tirannieke heersers. Centraal Azië en de Arabische wereld zijn twee dergelijke voorbeelden waar de tirannieke Karimov’s, Mubarak’s, Gaddafies en Asad’s de da’wa van de Hizb niet konden stoppenen, maar hun onderdrukking versterkte eerder de roep. De shabab van Pakistan zijn actief en vastberaden als nooit tevoren. Deze gebeurtenissen hebben verder hun woede voor dit Koefr systeem en de heersers van brandstof voorzien. De Oemma ziet ons met meer en meer eerbied en medeleven. De mensen van macht worden naar ons getrokken. En Alhamdulillah zien wij de aankomst van de Khilafah, zich naar ons haasten.

Naveed Butt

 

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir in Pakistan

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland