Logo

 

Media Bureau
Marokko

   
H. 21 Dhoel Qiddah 1432    
M. 19-10-2011

De parlementsverkiezingen in Marokko omzeilen de wil van de Oemma

 

Het is geen geheim voor een weldenkend mens dat de verkiezingen georganiseerd door de staat op de vijfentwintigste november volgens de verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken, enkel is om stof te gooien in de ogen en de wil van de Oemma te omzeilen. Een nieuwe afleiding bedoeld om de mensen af te leiden en om hen af te snijden van de golven van verandering welke zich bewegen door de moslimlanden. Na de val van hun regeringen en welke haar einde hadden bereikt, door het bloed van de Oemma en haar rijkdom, vanwege de ontkenning van de Dien van Islam en het bevechten zijn campagne. Wat voor nut zou hervorming ervan hebben, gezien de hervorming van de achterhaalde corruptie de levensduur van corruptie verlengt. De oplossing voor het probleem is niet in het veranderen van de gezichten, noch in het toevoegen van jeugdig potentieel aan het parlement,  noch in het toevoegen van meer vrouwelijke elementen,  noch in de toetreding van meer partijen in het kwaadaardige politieke spel, integendeel, de oplossing voor het probleem is het vervangen van het systeem dat het gezag van Allah niet erkend, welke het gezag heeft afgedwongen wat niet Zijn gezag was, en het regentschap wat niet Zijn regentschap was, Allah (swt) zegt:


إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

“Het oordeel behoort aan Allah alleen. Hij heeft bevolen dat je naast Hem niets zult aanbidden. Dit is de juiste godsdienst, maar de meeste mensen beseffen het niet.” (VBK soerah Joesoef, ayah 12)

Daarom moet de stellingname van de moslims in Marokko zijn niet deel te nemen aan deze verkiezingen, noch geleid worden door de betrokken partijen, omdat het partijen zijn die opzoek zijn naar mogelijkheden voor hen(zelf), en ze gebruik willen maken van de misère van de Oemma. Opzoek naar een aantal marginale bevoegdheden in de autoriteit. Dat is de prijs die zij nemen om de corruptie te versieren en te verdedigen. Het zijn partijen die niet zeggen dat het ze de Dien van Allah willen vestigen op aarde. Integendeel, ze willen een werelds bevel vestigen over het lichaam van de moslims, en een Koninkrijk van rijkdom over de armoede van de moslims, maar ze willen niet de situatie van de mensen veranderen behalve met een verdere achteruitgang, verlies, armoede en onderontwikkeling. Dit is omdat het bewegingen zijn die haar gezicht niet naar de dien hebben gewend, integendeel, ze zijn opgericht voor het wereldse en de lege versieringen ervan. Het resultaat is volharding in het afwenden van de gedachtenis (Dhikr) van Allah en Zijn Wijsheid, Allah (swt) zegt:


وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

“Doch degene die zich van Mijn gedachtenis zal afwenden, zal in benarde omstandigheden leven en op de Dag der Opstanding zullen Wij hem blind doen opstaan.” (VBK soera Taa Haa, ayah 124)


Media Bureau Hizb ut Tahrir Marokko 

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland