×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Egypte

   
H. 20 Moeharram 1433 Nummer: 11/22
M. 15-12-2011

Aan de Militaire Raad in Egypte: Hizb-ut Tahrir is geen Palestijnse partij, maar het is een partij die wereldwijd werkt voor de eenheid van de Oemmah in een Khilafah Staat

 

De  strijdkrachten (SCAF) hebben op 11 december  op de  officiële pagina van de sociale netwerksite ‘Facebook’  bevestigd  dat de legerraad de videoboodschap  van Hizb-ut Tahrir van Dr. Osman Bakhach, directeur van het Centrale Media Bureau van Hizb ut- Tahrir, heeft gevolgd. Welnu denkt de Raad dat Hizb een Palestijnse partij is, dus willen wij het volgende tegen de Militaire Raad zeggen:


1- Deze reactie komt van het Mediabureau van Hizb-ut Tahrir van de Wilaajah Egypte

2-  Hizb-ut Tahrir is geen Palestijnse partij, maar een mondiale partij die werkt in de Islamitische Oemmah om deze te verenigen in een Islamitische Khilafah Staat, om deze te doen terugkeren zoals voorheen als de beste ummah die is voortgekomen uit de mensheid, en haar staat maakt tot de voornaamste staat in de wereld.

3- Hizb-ut Tahrir is reeds sinds lang aanwezig in Egypte maar werd geconfronteerd met een zware onderdrukking gedurende het onderdrukkende regime dat decennialang heeft geregeerd. En jullie weten dat de jongeren van de Hizb voor lange tijd onterecht in gevangenschap verkeerden tijdens het voormalige regime. Maar de Hizb bleef standvastig in het gezicht van de brutale repressiemachine, standvastig op de waarheid hopend op de beloning bij haar Heer.

4- Wat er in Egypte gebeurt is geen interne aangelegenheid die enkel het Egyptisch volk aangaat, echter is het een kwestie die iedere moslim aangaat  die  geeft om zijn religie en Oemmah. We zijn een Oemmah zonder nationalistisch verbond. Islam heeft ons bijeengebracht en het Sykes-Picot verdrag zal ons nimmer uit elkaar drijven.

5- Wij zijn verbaasd over de eisen van de Militaire Raad om ons niet te mengen in interne kwesties van Egypte terwijl wij onderdeel zijn van het volk van Egypte. En dat terwijl de contacten tussen de Militaire Raad en William Taylor  ‘’De Amerikaanse coördinator voor speciale democratische transformaties in het Midden-Oosten’’ en  admiraal Mike Mullen, en de Amerikaanse ambassadeur in Cairo in volle gang zijn. Is dit geen inmenging in interne zaken?

De Militaire Raad doet in zijn verklaring een oproep om allerlei maatregelen te treffen om de grenzen te bewaken en de tunnels te sluiten om de veiligheid van Egypte te waarborgen. Dit is weerzinwekkend, als het is om aan te tonen dat de veiligheid van Egypte bedreigd wordt door onze Palestijnse broeders, en niet de vijanden van Allah en Zijn Profeet en de gelovigen. Degenen die het land van de Israa en Mi’raj hebbben bezet, en deze belegeren en ouderen, kinderen en vrouwen hebben gedood.

7- Voor wat betreft de uitspraak dat Egypte nooit en te nimmer zich zal mengen in de interne besluitvormingen van de Palestijnse soevereiniteit, dan is dit weer een leugen, en anders dient de Militaire Raad ons in telichten over de constante bezoeken van Omar Suleiman gedurende het voormalige regime. Zoals het ook niet vereist is van Egypte ‘’het kloppende hart van Arabisme’’, volgens de Raad, om wel of niet te interveniëren. Echter, het is verreist om zich klaar te maken om het gestolen land terug te nemen en de Joden te verwijderen van het land van Isra en Mi’raj . En dit is geen Palestijnse kwestie maar het is een kwestie voor iedere moslim die geeft om zijn religie en verhevenheid van zijn ummah.

Er rest ons tenslotte niets meer dan een beroep te doen op de Militaire Raad om de Islam in praktijk te brengen in Egypte, door het stichten van een Islamitische Staat Al Khilafah die de eer terruggeeft aan deze nobele ummah, en dat hij opstaat om de Amerikanen en de Joden te verwijderen uit het land van Kinaanah. En anders zal Allah hen verantwoordelijk stellen op de Dag des Oordeels. Voor het niet steunen van zijn religie  terwijl zij de kracht hiervoor hadden. De Verhevene zegt:


"وأن أحكم بينهم بما أنزل الله ولا تتبع أهواءهم"

"En oordeelt tussen hen volgens hetgeen Allah u heeft geopenbaard en volg hun boze neigingen niet"

 
"يا أيّها الّذينَ آمَنوا لا تَتَّخِذوا اليهودَ والنّصارى أولياءَ بَعضُهُمْ أولياءُ بَعْض وَمَنْ يَتَولَّهُمْ مِنْكُمْ فإنّهُ مِنْهُم إنَّ اللَهَ لا يَهدي القومَ الظّالمين"

"O, u die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet."
______________________________________________________________________________________________
       

Mediabureau Hizb ut Tahrir Egypte
    Media Bureau Hizb ut Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Deze persverklaring is in antwoord op de reactie van het Egyptische Leger op een eerdere videoboodschap van Osman Bakhach, directeur van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir.


Vertaling reactie Egyptische Leger op haar facebook pagina:


We hebben de verklaring van de Palestijnse Hizb ut Tahrir gevolgd in Palestina, uitgegeven door het Centrale Mediabureau. We zien geen reden voor de Palestijnse broeders om zich in te mengen met interne aangelegenheden van Egypte. Egypte is in de historie het kloppende hart van het Arabisme. En haar volk is beter in staat om interne problemen op te lossen. Daarnaast roepen we hen op, met in het achterhoofd de nationale veiligheid van Egypte, om allerlei maatregelen te treffen om de grenzen te bewaken en de tunnels te sluiten, er rekening mee houdend dat Eypte nooit en te nimmer zich zal mengen in de interne besluitvormingen van de Palestijnse soevereiniteit, deze zaak behoort hen toe.

Allah hielp ons met onze broeders jegens onze vijanden, we zijn als beschermers voor hen, en dat zijn we door de eeuwen heen.

https://www.facebook.com/Egyptian.Armed.Forces.Admins/posts/337494809601463

 

 

Videoboodschap Osman Bakhach (Engels)

Klik hier voor de Arabische videoboodschap.

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië