Logo

"Red de gevangen Jannat Pespalova!"

Centraal 
Media Bureau

   
H. 15 Djoemada II 1439 Nummer: M1439
M. 03-03-2018


بسم الله الرحمن الرحيم

Campagne van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

"Red de gevangen Jannat Pespalova!"

In het licht van de wreedheden, gepleegd door het criminele Russische regime tegenover de moslims in Rusland, waar vandaag de dag honderden moslims gevangen zitten in Russische gevangenissen, vanwege hun deelname aan het werk van Hizb ut Tahrir. Zij zijn ten onrechte beschuldigd van "terrorisme", gebaseerd op de schaamteloze beslissing van het Hooggerechtshof in 2003 om Hizb ut Tahrir te classificeren als een terroristische organisatie. Volgens deze unieke beslissing werd de islamitische politieke partij een "terroristische" partij.

Met het aanscherpen van de Russische wetten tegenover partijleden, waren de aanklachten niet gebaseerd op de wetten rondom 'fundamentalisme' in de grondwet, maar op basis van verzonnen ‘’terreurwetten’’; waarbij veroordelingen kunnen oplopen tot twintig jaar gevangenisstraf.

De toepassing van deze 'wetten' leidde tot vervolgingen in alle regio's van Rusland, waaronder Sint-Petersburg, waar tientallen Dawah-dragers de afgelopen jaren zijn gearresteerd. Op 24 november arresteerden de veiligheidsdiensten de echtgenote van één van de gedetineerden die veroordeeld was tot 12 jaar gevangenisstraf, Issa Rahimov, een lid van Hizb ut Tahrir. Issa's vrouw is van Russische komaf; ze bekeerde zich tot de islam en veranderde haar naam van Alla naar Jannat Pespalova. Ze werd gearresteerd vanwege haar werk voor Hizb ut Tahrir en werd in de gevangenis gegooid, waar misdadigers worden vastgehouden. Vervolgens werd besloten om in januari (2018) de detentie van de zuster met nog eens twee maanden te verlengen, wat betekent dat ze tot 16 maart 2018, de datum van de volgende hoorzitting, in de Russische gevangenis zal blijven zitten. Allah (swt) zegt:

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ

“Vijandschap is via hun monden zichtbaar geworden, en wat hun borsten verbergen is nog erger. Voorzeker, wij hebben de tekenen voor jullie duidelijk gemaakt, indien jullie nadenken.'' [VBK Soera Ali-Imraan, vers 118

In het het kader van dit alles, heeft het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir een wereldwijde campagne gelanceerd, genaamd "Red de Gevangen Jannat Pespalova!" Het beste antwoord op de acties van Rusland tegen de kwetsbare moslimvrouwen, is om met Hizb ut Tahrir te werken om de rechtgeleide Khilafah (Kalifaat) te vestigen volgens de methodiek van de profeetschap. Dit is het juiste pad om de tevredenheid van Allah (swt) te verkrijgen. Deze terugkeer van de islamitische regering ontlast de moslims van de Koefr wetten en het kwaad van de onderdrukkende regimes. Allah (swt) zegt:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

“O jullie die geloven, geef gehoor aan Allah en aan de Boodschapper wanneer hij jullie oproept naar datgene wat jullie tot leven brengt. En weet dat Allah tussen een persoon en zijn hart kan komen en dat jullie waarlijk tot Hem verzameld zullen worden.” [VBK soera Al-Anfaal, vers 24]

O Allah, wij vragen u om Uw steun en om onze zuster Jannat, haar echtgenoot en alle moslims die worden vastgehouden in de gevangenissen van de tirannen, zonder dat zij een misdaad hebben begaan en de onderdrukte moslims vanwege het uitdragen van de islamitische boodschap, met uw zorg te zegenen.

O Allah, wij vragen u om de dag te laten naderen waarop de moslims met Uw hulp, het regeren met islam zullen terugbrengen op aarde en wij al degenen die onze zonen en dochters van deze nobele Oemma aanvallen, te straffen, O Allah accepteer onze smeekbeden. Amien.


Hizb ut Tahrir Nederland