Logo

بسم الله الرحمن الرحيم

Giften van de V.S. zijn allen vergif en als dit ophoudt is dit duizend malen duurzamer...

Jennifer Psaki, woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken, heeft op 10 oktober 2013 gezegd dat Washington militaire en economische steun voor Egypte zal bevriezen, omdat ze wil wachten tot het land een duidelijke stap heeft gemaakt naar een democratisch gekozen overheid. De krant The Los Angeles Times heeft tijdens een persconferentie 10-10-2013 ambtenaren van de Verenigde Staten geciteerd en zij zeiden omtrent hetzelfde onderwerp: “Amerika’s veiligheidsbelang in de regio, inclusief het vredesverdrag tussen Israël en Egypte, zal geen risico lopen vanwege het stoppen van de steun of een vermindering hiervan”.

Wij begrijpen dat deze uitlatingen niet betekenen dat Amerika afstand doet van haar vergiftigde ‘steun’ aan Egypte. Eerder is het een dreigement om de nieuwe overheid te laten doen wat Amerika wil, zodat er niks plaatsvindt buiten Amerika’s controle. Het bieden van ‘hulp’ is een van de middelen, of zelfs de methode die de Verenigde Staten gebruiken om mensen te koloniseren en op deze wijze controle en invloed uit te oefenen. Dit gebeurt sinds dat Amerika het Midden-Oosten binnenviel als de neo-koloniale macht. Tijdens een conferentie in Istanbul, gehouden door Amerikaanse diplomaten, bevoegdheid gevende aan de ‘Arabische groep’ in November 1950 onder het voorzitterschap van George Maggie (vertegenwoordiger van het ministerie van buitenlandse zaken) bleek het al een van de plotten: “om samenwerking te zoeken met de bewoners van het land om hiermee ingang in de regio te verkrijgen”. Met deze zogenaamde ‘hulp’ schonk ze enkel een wolf in schaapskleren!

Dit betekent dat de vergiftigde steun, wat zij samenwerking noemen, afstamt van de kern van het Amerikaans beleid om het binnenste van de regio binnen te dringen en hier agenten te kweken, terwijl zij de rijkdommen van het land stelen en haar bloed opzuigen. Zo heeft Amerika deze methode gebruikt om Indonesië te koloniseren. Toen Sukarno in de jaren ’50 Amerika’s ‘steun’ weigerde, werd hij voortdurend geïntimideerd en bedreigd totdat hij deze steun en hierdoor invloed van de Verenigde Staten accepteerde, welke tot de dag van vandaag nog steeds aanwezig is in Indonesië.

Zo kunnen we begrijpen dat hetgeen Amerika benoemt als humanitaire hulp in haar vocabulair, in feite koloniale projecten zijn onder economisch voorwendsel, zelfs tegen haar vrienden! Het Marshall Plan na de Tweede Wereldoorlog genaamd het Europees Herstel Programma was de toegang voor Amerikaanse bedrijven om een actieve partner te worden binnen de Europese economie. Na slechts 10 jaar was de Europese economie hoofdzakelijk in Amerikaanse handen. Alhoewel het de laatste jaren wat is afgenomen, is de invloed van Amerikaanse bedrijven op de Europese economie vandaag de dag nog steeds merkbaar.

Al deze ‘hulp’ is een groot kwaad, omdat de realiteit aantoont dat de ongelovige koloniale staten, met name Amerika, enkel hulp aanbieden om hun invloed en overwicht te vergroten, zodat hun eigenbelang wordt behartigd evenals het belang van de Joodse entiteit. Dit alles is vastgelegd in de pijnlijke misdaad genaamd het Camp David akkoord, waarvan zelfs de ambtenaren van de Joodse entiteit bewust zijn van de gevolgen van het afsnijden van hulp van de Verenigde Staten aan Egypte gezien zij het beschouwen als “een belangrijke pilaar van het Camp David akkoord”. De hulp van de V.S. brengt niets anders dan schade toe. De Profeet (saw) zegt:

«لَا ضَرَرَ وَلَا ضِرَارَ»

“Berokken geen schade en schaad je niet.”

Overgeleverd door al-Hakim in zijn Mustadrak, en hij zei: "Dit is een Hadith welke een Sahieh ketting van overlevering heeft volgens de voorwaarden van Moeslim, ook al heeft hij dit niet gerapporteerd."

Het accepteren van deze ‘hulp’ is een grote misdaad in Islam, aangezien het de koloniale ongelovige machten hiermee de mogelijkheid geeft de Moslimlanden binnen te dringen, economisch en politiek gezien. Allah (swt) zegt:

((وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا))

“en Allah zal de ongelovigen op generlei wijze over de gelovigen doen zegevieren”. (VBK Soera An-Nisaa 4, ayah 141]

Dit is aan de ene kant. Aan de andere kant, deze ‘hulp’ valt in het niet vergeleken met het bruto binnenlands product (BBP) van Egypte. Amerikaanse steun van rond de $1,5 miljard is niet meer dan 0,3% van het BBP, laat staan als je het vergelijkt met Egypte’s rijkdommen als olie, gas, metalen en opbrengsten vanuit het Suez kanaal. Een minimale tolheffing vanuit het Suez kanaal zou een veelvuldigheid van dat bedrag opbrengen, evenals het stoppen met het leveren van gas aan de Joodse entiteit voor een habbekrats! Dit gas verkopen conform de marktprijs zou ook een veelvoud van dat bedrag opleveren, buiten het feit dat we in staat van oorlog zijn met de Joodse entiteit welke het land van al-Isra' wal-Mi'raj heeft opgeslokt. Het is niet toegestaan onder welke omstandigheid dan ook om vreedzame relaties met hen aan te gaan, of het nu politiek of economisch is.

Dit voor wat betreft het wijdverspreide zwakke gerucht dat Egypte totaal afhankelijk zou zijn van deze ‘hulp’, omdat het land anders in armoede en in een economische crisis zou vervallen.

De armoede in de Moslim landen is een kunstmatige armoede veroorzaakt door de tekortkomingen van degenen die de stoelen van de regering bezetten afkomstig van degenen die de beslissingen nemen. De rijkdommen van de Oemma en haar publiek bezit wordt op corrupte wijze verkwanselt, het land en haar inwoners beschadigend. In plaats van dat het publieke bezit verdeeld wordt onder de Oemma welke haar recht is, komt het terecht in de broekzak en op de bankrekening van aasgieren. Vervolgens is het land gebonden aan de Wereld Bank en het Internationaal Monetair Fonds door het Amerikaans vergif genaamd ‘hulp’. Dit is de oorzaak van armoede in de Moslim landen, hoewel deze landen een overvloed aan rijkdommen hebben gekregen die de behoeften van haar inwoners ver overschrijdt. Er wordt echter helaas niet gehandeld volgens het raamwerk dat de Alwetende geopenbaard heeft.

Oh Moslims in het land van Egypte: Jullie taak is het om initiatief te tonen door deze ‘giften’ te weigeren, in plaats van Amerika te laten dreigen met het afsnijden ervan! Het meest voorname is het voorkomen dat deze vergiftigde giften het land binnenkomen. Het weigeren van deze ‘hulp’ zal Amerika en de Joodse entiteit hard treffen. Hier moeten we in excelleren en onze inzet op focussen. Ons antwoord moet zijn om het vergif terug in hun gezichten te gooien, in plaats van de reactie van ambassadeur Badr Abdul ‘Atiy, woordvoerder van het Egyptisch ministerie van buitenlandse zaken die zei: “Deze beslissing is ongepast wat betreft inhoud en timing”. Hij voegde hieraan toe: “Egypte is ook geïnteresseerd in de continuering van goede banden met de Verenigde Staten!”

Het zou gedurende de coup van as Sisi moeten zijn geweest om deze hulp terug te gooien naar de eigenaar en om het vergif van Amerika terug in haar keel te gieten, zodat zij zou weten dat Egypte haar kracht vind in haar Heer en eer van haar geloof. Jammer genoeg is deze coup verre van dat. Eerder is men bezig met het uitmoorden van haar eigen bevolking waardoor er enkel gezegd wordt wat hij zegt en enkel gezien wordt wat hij ziet, zoals de Farao eerder zei:

((قَالَ فِرْعَوْنُ مَا أُرِيكُمْ إِلَّا مَا أَرَى))

“Fir’aun zei: “Ik vertel jullie niets dan wat ik zie" (VBK Soera Ghaafir, ayah 29)

Het vermoorden van de ziel welke Allah verboden heeft, behalve met recht, zal ervoor zorgen dat de moordenaar zal vergaan in deze wereld en in het hiernamaals. Uitgaande van hetgeen de Profeet (saw) zei tegen de menigte op de dag van Arafah:

«فَإِنَّ دِمَاءَكُمْ، وَأَمْوَالَكُمْ، وَأَعْرَاضَكُمْ، بَيْنَكُمْ حَرَامٌ، كَحُرْمَةِ يَوْمِكُمْ هَذَا، فِي شَهْرِكُمْ هَذَا، فِي بَلَدِكُمْ هَذَا»

“Waarlijk jullie bloed, rijkdom en eer is heilig tussen jullie net zoals deze dag heilig is. Net zoals deze maand heilig is en jullie land heilig is”. [Sahih Al-Bukhari]

Wie een ziel onterecht dood heeft zijn deen en Ummah ten schande gezet en zijn lot is beschreven door de Glorieuze:

((سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُوا صَغَارٌ عِنْدَ اللَّهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُوا يَمْكُرُونَ))

"Bij Allah zal hen die boosdoeners zijn kleinering en bestraffing treffen voor wat zij aan boze listen beraamden." (VBK Soera Al-An'am, ayah 124]

Dat is wat er gebeurt is met degenen voor hen en verstandig is de persoon die hier lessen uit trekt:

((إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَنْ كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ))

"Voorwaar, daarin is zeker een vermaning voor wie verstand heeft of wie luistert terwijl hij een getuige is." (VBK Soera Qaf, ayah 37]                           

 

Hizb-ut Tahrir

06 Dhu al-Hijjah 1434

11-10-2013                

Hizb ut Tahrir Nederland