Logo

Wij, van Hizb ut-Tahrir - Wilaaja Syrië, roepen op tot de zonen van de Islamitische Oemma in het algemeen en het volk van Asj Sjaam specifiek, om deze fundamenten te adopteren, ertoe op te roepen en ernaar werken.

De fundamenten van de revolutie van Asj Sjaam verenigen ons

Er zijn al drie jaren voorbij sinds het begin van de gezegende revolutie van Asj Sjaam en dezelfde revolutie blijft nog steeds standvastig staan als een berg tegenover alle plotten tegen haar om van het pad afgeleid te worden en het Islamitische project te laten stranden voordat zij geboren is.

Het is daarom van vitaal belang geworden om de fundamenten neer te leggen welk door allen toegeëigend worden, om te voorkomen dat de revolutie wordt overgenomen en gekaapt, en dat het wordt beschermd tegen dwaling en verraad.

De meest cruciale fundamenten:

1. Het omverwerpen van het regime met al haar symbolen en pilaren.

2. Bevrijden van de Koefr staten en het beëindigen van hun invloeden.

3. Het hervestigen van de Khilafah Staat volgens het Profeetschap.

 

Om deze fundamenten te bereiken, dienen wij als volgt te werken:

1.      Staak het vechten tussen de brigades en verenig hen. Vecht geen onderlinge gevechten uit welk elkaars energie verspillen. Richt het gevecht tot het correcte doel welke de regering zal omverwerpen, namelijk Damascus.

وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

“En gehoorzaam Allah en Zijn boodschapper en redetwist niet met elkander, anders zult gij laf worden en uw kracht zal vergaan. En weest geduldig, voorzeker Allah is met de geduldigen.” (VBK soera Al Anfaal, ayah 46)

2.      Het verwerpen van een civiele democratische staat welk religie scheidt van het leven, daar het de Sjari’a van Allah (swt) tegenspreekt en de mensheid enkel ellende en tegenspoed heeft geschonken.

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

"Doch degene die zich van Mijn gedachtenis zal afwenden, zal in benarde omstandigheden leven en op de Dag der Opstanding zullen Wij hem blind doen opstaan." (VBK soera Ta Ha, ayah 124)

3.      Onafhankelijke politieke en militaire besluitvorming. Dit vereist dat we het politieke geld verwerpen, wat de Moedjahidien verdeelt, hun besluitvorming te niet doet en hun als middel gebruikt wordt door de donoren om hen te controleren zoals zij wensen.

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّواْ عَن سَبِيلِ اللّهِ فَسَيُنفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ إِلَى جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ

Voorzeker, de ongelovigen besteden hun rijkdommen om anderen van de weg van Allah af te leiden. Zij zullen doorgaan ze te verspillen maar daarna zullen zij spijt hebben en worden overwonnen. En zij die verwerpen zullen in de hel worden verzameld. (VBK soera Al Anfaal, ayah 36)

4.      Het verwerpen van alle vormen van buitenlandse interventies; politiek, militair, veiligheid en anders.

يَقُولُونَ لَئِن رَّجَعْنَا إِلَى الْمَدِينَةِ لَيُخْرِجَنَّ الْأَعَزُّ مِنْهَا الْأَذَلَّ وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَعْلَمُونَ

“Zij zeggen: "Als wij naar Madinah terugkeren zal de aanzienlijkste er zeker de minste uitdrijven;" maar eer behoort aan Allah, Zijn boodschapper en de gelovigen; de huichelaars echter weten het niet.” (VBK soera Al Munafiqoen, ayah 8)

5. Verbreek contacten met alle westerse staten in haar totaliteit en op alle niveaus.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَاداً فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاء مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِيلِ

" O u die gelooft, neemt Mijn vijanden en uw vijanden niet tot vrienden! Bied u hun vriendschap aan, hoewel zij de Waarheid die tot u is gekomen hebben verworpen en de boodschapper en uzelf verdrijven, omdat gij in Allah uw Heer gelooft? Indien u optreedt om voor Mijn zaak te strijden en Mijn welbehagen te zoeken, zou u hun dan in het geheim vriendschap betuigen? En Ik weet het beste wat u verbergt en wat u openbaar maakt. En wie van u zo handelt, is zeker van de rechte weg afgedwaald." (VBK soera Al Moemtahina, ayah 1)

6.      Verbreek elke band met alle staten in de Moslimwereld in haar totaliteit en op alle niveaus, omdat hun leiders als agenten fungeren voor het Westen. Zij zwoegen om hun belangen te verkrijgen en beschermen. De meest belangrijke daarvan is het tegengaan van de terugkeer van de Khilafah en om het democratisch systeem in stand te houden.

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُواْ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيداً

" Kent u niet degenen, die beweren dat zij geloven in hetgeen u is geopenbaard en hetgeen vóór u is geopenbaard? Zij wensen recht te zoeken bij de opstandigen ofschoon het hun was geboden, dezen te verwerpen. En Satan wenst hen ver van het rechte pad te doen afdwalen.” (VBK soera An Nisaa', ayah 60)

7.      Neem ieder die een willekeurige staat contacteert en daar samen mee coördineert als een vijand van de revolutie en de aspiraties van de Oemma. Hij werkt om hetgeen te laten dwalen en vernietigen, waardoor hij het bloed van de martelaren schendt, terwijl zij vochten om het Woord van Allah (swt) te laten prevaleren.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَخُونُواْ اللّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُواْ أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ

" O, gij die gelooft, weest Allah en de boodschapper niet ontrouw en weest niet ontrouw aan het u toevertrouwde tegen beter weten in.” (VBK soera Al Anfaal, ayah 27)

8.      Toewijding aan de verplichte methode van de Profeet (saw) om de rechtgeleide Khilafah te vestigen.

وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

" En wat de boodschapper u ook moge geven, neemt het en wat Hij u ook verbiedt, onthoudt u daarvan. En vreest Allah, zeker, Allah is streng in het straffen.” (VBK soera Al Hasjr, ayah 7)

9.      Adopteer een helder en gedetailleerd politiek project welk is genomen vanuit de Koran en de Soenna van de Boodschapper (saw) om een basis te zijn voor ons, welk de structuuur van de Khilafah Staat en haar instituties toont, welke wij willen vestigen.

قُلْ هَـذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

" Zeg: "Dit is mijn weg: ik roep tot Allah in zeker weten, ik en mijn volgelingen. Heilig is Allah en ik behoor niet tot de afgodendienaren.” (VBK soera Joesoef, ayah 108)

Hoe geweldig is het om de overwinning te brengen aan de Dien van Allah (swt) en het vestigen van de rechtgeleide Khilafah staat, waarbij men zal terugkeren als de beste natie welke is voortgebracht voor de mensheid en aan de hemelen zal verklaren: “O regen, waar jij ook bent! Jouw Kharaadj zal naar ons komen.” En alle tirannen zullen zich onderwerpen aan de Dien van Allah (swt).

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ ﴿٤﴾ بِنَصْرِ اللَّـهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

"En op die Dag zullen de gelovigen zich verheugen. In de hulp van Allah, Hij helpt wie Hij wil; en Hij is de Almachtige, de Genadige.” (VBK soera Ar Roem, ayah 4-5)

وَاللَّـهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَـٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

" Allah heeft macht over Zijn gebod, maar de meeste mensen weten het niet." (VBK soera Joesoef, ayah 21)

Hizb ut Tahrir Wilaajah Syrië

Dhoel Q'iddah 1435 H

September 2014 M

 

 

Hizb ut Tahrir Nederland