×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Een verklaring van Hizb ut Tahrir Syrië aan de geleerden van de Moslims

 

Op 15 Rabie’oel Awwal 1433, corresponderend met 7 februari 2012, hebben 107 Islamitische geleerden een verklaring uitgebracht aangaande de gebeurtenissen in Syrië. Deze verklaring bevat een fatwa over de onschendbaarheid van het Moslimbloed en hun recht.

De verklaring benadrukt tevens dat het verboden is voor de leden van het leger of de veiligheidsdiensten om iemand te doden of dat zij op hun posities blijven. De geleerden spraken hun steun uit voor het Vrije (Syrische) Leger en hebben de Arabische en Islamitische landen opgeroepen om een serieus standpunt in te nemen tegen het Syrische regime en tegen de staten die het regime steunen zoals Rusland en China. Daarnaast hebben zij opgeroepen dat de oppositie zich toevoegt aan hun rangen zodat zij hun staat kunnen bouwen op basis van rechtvaardigheid, bescherming van rechten, het realiseren van vrijheden, en instituties die het land en de belangen zal beschermen. De geleerden hebben ook aangekondigd hun steun te betuigen voor iedere inzet om het bloedvergieten van de Syrische bevolking te laten stoppen. Zij hebben ook aangegeven dat zulke inspanningen zou moeten leiden tot vrije verkiezingen, een eerlijke machtsverdeling en compensatie voor de slachtoffers en hun families.

Het is inderdaad goed dat de Oelama van vele verschillende Moslimlanden samengekomen zijn, hetgeen laat zien dat de Moslimkwesties één zijn. Echter, het is hoogst verontwaardigend dat deze verklaring geen enkele Islamitische oplossing bevat. Het is alsof het bedoeld is om bepaalde autoriteiten tevreden te stellen waar Allah (swt) niet tevreden mee is. Het gaat hierbij om de Westerse Kafir Kolonialistische staten en de regimes die niet regeren met hetgeen Allah (swt) heeft geopenbaard. Het is een verplichting dat de verklaring van de Islamitische geleerden alomvattend, eenduidig, helder, uitdagend is, en het moet de correcte punten op de juiste plekken aanduiden. Daarmee wordt het werkelijke standpunt van Islam aangaande wat er gebeurt in Syrië en de rest van de Moslimlanden duidelijk weergegeven. Zij moeten een oprechte oproep versturen naar alle Moslims, zodat zij een standpunt innemen dat oprecht is tegenover hun Heer en hun dien. De geleerden moeten verklaren dat de Islamitische Oemma in haar kwesties, haar vrede en haar strijd, één Oemma is, en zij kan niet gescheiden kan worden door muren of grenzen. Noch kan zij gescheiden blijven door regimes die gecultiveerd zijn door het Westen om haar te verdelen volgens hun belangen. Hetzelfde Westen welke nu vecht om onze landen net als wolven vechten om een schaap.

Wij van Hizb ut Tahrir Syrië attenderen deze ‘oelama er vooral op dat zij de erfgenamen van de Profeet (saw) zijn en zij zijn de vertrouwelingen van zijn Dien. Allah (swt) heeft een verbond met hen welke inhoudt dat zij de waarheid moeten verkondigen, en het niet moeten verbergen.

Wij willen ook eraan herinneren dat Allah (swt) ziet en hoort hen. Volgens de Sjari’a wetgeving zouden zij zondig zijn voor het verbergen en niet openlijk verkondigen. De onderstaande punten zijn definitieve en duidelijke bewezen oordelen hiervoor;

 

-  De Moslims van Syrië zijn verplicht om het regime om ver te werpen allereerst vanwege het feit dat het regime niet regeert met de wetten van Islam.

- De methode voor verandering moet volgens de methode van de Boodschapper (saw) gebeuren. Het moet een zuivere taak zijn, welke wordt ondernomen door alle Moslims inclusief hun geleerden, leidende persoonlijkheden, de algemene massa en de mensen van macht onder hen. En dit moet gebeuren door middel van hun eigen inzet aangezien zij degenen zijn die de materiële macht bezitten om de situatie praktisch te veranderen in hun land.

- De mensen van macht in Syrië moeten weten dat zij twee Sjari’ie verplichtingen hebben: bescherming van hun mensen, en het steunen van hun dien om zodoende de Islamitische staat Al Khilafah te hervestigen. Zoals ook de Ansaar Allah en Zijn Boodschapper en de Moslims in Mediena hebben gesteund.

-  De oproep voor een civiele seculiere staat is een oproep tot valsheid aangezien zulke regimes van het type koefr zijn welke verboden zijn om te adopteren, te implementeren of ertoe op te roepen.

-  Buitenlandse interventie in de Moslimlanden is verboden; ongeacht of het Amerika en Europa is, die hypocriet claimen dat zij het volk van Syrië steunen, of Rusland en China die openlijke vijandschap tonen jegens de Moslims. Al deze staten zijn verenigd in hun haat jegens Islam en in het vechten ertegen. Echter, ieder van hen gebruikt hun eigen methode.

- Het vragen om steun van de VN Veiligheidsraad is verboden aangezien diens wetgeving koefr is en diens doelen zijn verbonden met de doelen van de wereldmachten, en Amerika in het bijzonder.

Tezamen met dit, als deze geleerden de intentie hebben om oprechte mensen met kennis te zijn, dan moeten zij verklaren dat de situatie van alle Moslims in hun landen één is. En derhalve moeten zij verkondigen dat de Sjari’a oplossing voor hen één is. De tirannieke regimes welke over de Moslims  regeren met hetgeen niet door Allah is geopenbaard, moeten worden verwijderd en de Islamitische Staat moet in diens plaats komen.

 

O nobele ‘Oelama van deze Moslimlanden:

Voorzeker de tijd is aangebroken dat jullie na een lange periode van stilte het woord van waarheid verkondigen. En dat jullie werken voor de wederoprichting van de beloofde Khilafah staat na een lange tijd van wachten. Het is mogelijk dat het thuisland van de Khilafah Asj- Sjaam (groter Syrië) kan zijn, welke is gezegend door Allah (swt). Neem jullie aandeel van de beloning in deze cruciale tijden van het werk welke kan leiden tot de Islamitische staat.

 

Allah de Verhevene zegt:

 

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ 

“Allah heeft aan degenen onder u die geloven en goede werken verrichten beloofd, dat Hij hen voorzeker tot stedehouders op aarde zal stellen, zoals Hij degenen die vóór hen waren tot stedehouders maakte en dat Hij de godsdienst, die Hij voor hen heeft gekozen, zeker zal bevestigen, en dat Hij hun na hun vrees, vrede en veiligheid zal geven; Mij zullen zij aanbidden en niets met Mij vereenzelvigen. Maar wie daarna het geloof verwerpen, zullen overtreders zijn.” (Zie de VBK soera An-Noer 24, vers 55)

 

Hizb ut-Tahrir

Wilajaa Syrie 

 

17 Rabie’ oel-Awwal 1433 H

9 februari 2012 M

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië