×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Hizb ut Tahrir Wilayaah Syrië: Een boodschap aan de Syrische legerofficieren

 

O OPRECHTE LEGEROFFICIEREN! WEES DE BESTE ONDER DEGENEN DIE GEHOOR GEVEN AAN DEZE OPROEP!

Jullie broeders worden afgeslacht, dus haast jullie om hen te helpen door het hervestigen van de Islamitische Staat. Twee weken voor het eerste jubileum van de opstand van Asj Sjaam, hebben wij wreedheden van het Syrische regime gezien evenals de escalatie van de massamoorden gepleegd tegen de geduldige gelovigen in Syrië. Met ongeveer 10.000 martelaren en tientallen duizenden gewonden geraakt, gevangen genomen, of ontheemd over de gehele wereld onder extreme omstandigheden.

Na al deze ontwikkelingen, is de toon van degenen die oproepen voor het bewapenen van de oppositie en het Vrije Syrische Leger gegroeid. De Samenwerkingsraad van de Arabische Golflanden (GCC), geleid door Saoedi-Arabië en Qatar heeft opgeroepen tot het bewapenen van de oppositie. Terwijl aan de andere kant, Burhan Ghalyoun, de leider van de Syrische Nationale Raad, een persconferentie heeft georganiseerd in Parijs op 1 maart 2012 met als doel: “de formatie van een militair adviesorgaan (..) dat zich aansluiten bij de gewapende oppositie zodat zij de zaken van de verschillende strijdmachten zullen regelen en hun rangen zal organiseren en hun strijdmachten zal verenigen onder een centraal gezag.” Hij voegde hieraan toe: “Het bewapenen van de oppositie dient enkel te gebeuren via de Nationale Raad en via diens militair adviesorgaan. Op die manier zal het bewapeningsproces van het Vrije Leger niet ten gunste zijn van politieke en sektarische agenda’s”. In deze context is de naam “de Vrijdag van het bewapenen van het Vrije Leger” tot stand gekomen.

 

Om een correct begrip te krijgen van de aard van de verschillende oproepen voor het bewapenen, moeten we bewust zijn van de volgende feiten.

Ten eerste: de verschillende oproepen voor het bewapenen het Vrije Leger kwamen in de context van de legendarische standvastigheid van de gelovigen in Syrië en het falen van het criminele Syrische regime in het opleggen van zijn veiligheid en militaire oplossing. Aangezien het Syrische volk onbewapend is, kan het Syrische regime zijn criminele operaties continueren tegen het volk. En aangezien Amerika maar blijft uitstellen met het komen van een oplossing, hebben de Europese landen deze kans gegrepen om op te roepen voor het bewapenen van de binnenlandse oppositie door middel van hun agenten in de GCC landen. Het doel van deze oproep is om een oppositie te creëren die afhankelijk is van degenen die hen bewapend. Dit allemaal is een poging om het alternatieve regime onderdanig te maken aan de desbetreffende Europese landen.

Ten tweede: tot zo ver heeft Amerika gefaald om een alternatief regime voor te bereiden in plaats van het huidige criminele Syrische regime. Amerika is zich ervan bewust dat de externe oppositie die zij hebben gevormd te zwak is en niet in staat is om een land als Syrië te besturen. Bovendien, hun seculiere imago is niet in overeenstemming met het gedachtegoed van de revolutionaire gelovigen van het Syrische volk die roepen: O onze Heer, wij zijn tot uw dienst”.

Op 19 februari 2012 heeft Martin Dempsey, de huidige stafchef van het Pentagon een noemenswaardig statement gemaakt: “Ik daag een ieder uit om helder te identificeren aan mij wie de oppositiebeweging in Syrië precies is op dit moment.” En hij vermeldde dat zijn land wacht totdat het beeld van deze oppositie duidelijk wordt. Daarbij voegt hij toe: “totdat wij duidelijkheid hebben over (..) wie zij zijn en wat zij zijn (..) is het te voorbarig om de bewapening van de oppositie te bespreken.”

Op 28 februari 2012 heeft VS Minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton dit beleid van uitstel bevestigd, Clinton zei: “Assad zal verplicht moeten afstappen aan het eind van de dag”… maar dat zij niet wist te definiëren: “wanneer het eind van de dag precies is.”

Ten derde: Burhan Ghalyoun zijn verklaringen over de oprichting van “een militair adviesorgaan” zijn in lijn met de Amerikaanse benadering. Dit voorstel ontduikt de toenemende oproep van de GCC heersers die loyaal zijn aan de Europeanen en aan het Brits beleid in het bijzonder. Het voorstel beperkt ieder bewapeningsproces binnen dit ‘militaire adviesorgaan.’ Hij was expliciet in zijn bewoordingen toen hij zei: “Zodat het bewapeningsproces niet ten dienste komt van politieke en sektarische agenda’s.” Het Witte Huis kondigde op 25 februari 2012 aan dat:“ het bewapenen van de Syrische oppositie niet verstandig is op dit moment”. En zij bevestigden dat het bewapenen van de oppositie niet op de agenda staat van de Amerikaanse regering.

 

O Moslims van Asj Sjaam, het centrum van de Islamitische wereld!

Amerika en Europa willen geen goeds voor jullie noch hervormingen. Zij willen echter dat jullie hun dienen en zij willen dat meer moorden uitgevoerd worden door de crimineel Bashar. Dus neig niet naar hen. In plaats daarvan continueer met jullie benadering, voorwaar jullie hebben, dankzij jullie volhardendheid, alle internationale complotten tegen jullie verslagen. Jullie moeten weten dat werkelijke verandering van Allah (swt) alleen komt door jullie zuivere handen en de handen van de oprechte officieren en soldaten onder jullie. Dus zoek hun hulp en motiveer hen door middel van de trots van Islam en de kracht van iemaan (geloof). Jullie zijn standvastig gebleven in het streven voor jullie doel om het regime omver te werpen en jullie hebben hetgeen gedragen wat grote bergen niet konden dragen; dus laat dat niet verloren gaan. Eindig dit echter zoals jullie het oprecht zijn begonnen: “Het is voor Allah! Het is voor Allah!” door eraan toe te voegen: “En op de methode van Rasoel Allah.”

 

O oprechte Legerofficieren … Wees de beste van diegene die gehoor geven aan deze oproep!

Het misdadige Syrische regime heeft alle grenzen overschreden door het bloedvergieten van jullie volk. Dus wees de beste hulp voor hen na Allah de Verhevene, omdat jullie hun hoop zijn. Bescherm hun bloed door de positie die jullie innemen aan de kant van Allah, Zijn Boodschapper en de standvastige gelovigen in het gezegende land van Asj Sjaam, het centrum van de Islamitische wereld. Ontwortel dit verschrikkelijke regime van zijn bedorven wortels en vervang het met het systeem van Allah, de rechtgeleide Khilafah volgens het model van het profeetschap. Dus wees de beste van degenen die de oproep beantwoorden, en zodoende worden jullie de nieuwe Ansaar (helpers). De nakomelingen van Saa’d ibn Ma’adh (ra); zodat Islam en haar aanhangers machtig zullen worden door jullie en jullie zullen insja Allah de beloning van dit wereldse leven krijgen en de beste beloning in het Hiernamaals.

 

Allah de Verhevene zegt:

 

الَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِلَّهِ وَالرَّسُولِ مِنْ بَعْدِ مَا أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا مِنْهُمْ وَاتَّقَوْا أَجْرٌ عَظِيمٌ

“Degenen die (aan de oproep van) Allah en de Boodschapper nadat zij gewond waren (geraakt) gehoor gaven: voor degenen onder hen die goed doen en (Allah) vrezen is er een geweldige beloning.” (Zie VBK Soera Ali ‘Imran 3, vers 172)

 

13 Rabie II 1433

06/03/2012

 

Hizb ut Tahrir Wilayaah Syrië

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië