TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Het onderwijzen van transgender dag aan 4-jarigen?

 

Centraal Media Bureau

   
H. 27 Djoemaada II 1437    

M. 05-04-2016

Nieuws en Commentaar

Nieuws: 

Britse kranten hebben gemeld dat ouders hebben gedreigd om hun kinderen niet toe te staan geplande lessen over “transgender dag” bij te wonen, bedoeld voor kinderen zo jong als vier jaar. Een aantal families zegt dat zij niet toestaan dat hun kinderen een les bijwonen, die bedoeld is om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun “seksualiteit”. 

Commentaar:

Een nieuwe dag, een nieuwe poging om kinderen geen kind meer te laten zijn. Waarom is het nodig om vierjarigen zaken rondom seksualiteit te laten ontdekken?

Zelfs in het seculier liberale Groot-Brittannië, zien sommige ouders dit als een stap te ver. Een moeder met een kind op deze school zegt: ‘Ik wil niet dat mijn dochter wordt blootgesteld aan deze onzin. Kinderen willen graag rondrennen op het speelterrein, en niet verteld worden dat ze op “een andere manier moeten denken” over genderkwesties’. Echter, Emma Maltby, schoolhoofd van de basisschool St Mary the Virgin Primary School in Hartfield, stond erop dat de dag door zou gaan, met het organiseren van een ‘transgender dag’ waar ze samen zouden werken met een extern jeugdproject welke een ‘leuke ervaringsgroep is voor basisschoolkinderen die worstelen met het vraagstuk omtrent transgender en gender’.

Er was een tijd waarin het kinderen was toegestaan om op te groeien in onschuld. Zelfs in het Westen was er een tijd waarin de samenleving niet werd gekenmerkt door seksueel getint materieel in bijna elk aspect van het leven en waar de discussie rondom zaken als seksualiteit niet op basisscholen aanwezig was. In de laatste paar maanden zien we dat één van de nieuwste ideeën die worden gepromoot door sommigen,  het idee is dat het zijn van een man of vrouw erg flexibel is en niet vast staat. Nu zijn er een aantal recente films die deze kwestie verkennen, populaire persoonlijkheden zijn aanwezig bij televisieprogramma’s en op de radio. En nu heeft een schoolhoofd van een basisschool besloten om een dag te organiseren waar kinderen transgender kwesties verkennen. Toen ze erop stond dat de dag zou doorgaan, benadrukte het schoolhoofd dat het een onderdeel is van het nationaal leerplan. Deze transgender lessen bevorderen ‘Britse waarden van tolerantie, respect en het vieren van verschillen’. Zodoende benadrukt ze dat het lesprogramma van de overheid dit ondersteunt – zodat ouders niet kunnen verwachten dat de overheid haar acties zullen tegenspreken aangezien het in lijn is met de overheidsrichtlijnen.

In de naam van ‘vrijheid’ en ‘verschillen vieren’ kunnen kinderen in verwarring worden achtergelaten, zich zorgen makend over hun geslacht. En dat kan kinderen die zo jong zijn gebeuren? Wat een tragedie.

Westerse samenlevingen zijn seculier en liberaal waardoor zij heldere en vaste grenzen van goed en fout missen, dus zaken zijn altijd ‘relatief’. Dientengevolge is iets wat eerder behoorde tot gedrag binnen de privésfeer, later acceptabel publiekelijk gedrag geworden. Sommige dingen die jaren geleden werden beschouwd als fout en bij wet waren verboden, worden nu instemmend gepromoot en gevierd. Waar stopt dit? Vandaag de dag zijn er marginale groepen die campagne voeren voor de legalisering van seksualiteit met kinderen! Ze zijn heden ten dage in kleine aantallen aanwezig, maar zullen ze dat blijven in de jaren die komen?

Moslimouders in het Westen maken zich terecht zorgen over deze veranderende waarden in de samenleving waarin we leven. Inderdaad, veel niet-moslim ouders en verslaggevers delen deze zorgen en beargumenteren dat de ‘seksualisatie’ van kinderen in de westerse samenleving veel te ver gaat en resulteert in veel sociale problemen. Niet alleen moeten we ons uiterste best doen om onze kinderen te beschermen, maar dit zijn ook mogelijkheden om te discussiëren met de niet-moslims die bezorgd zijn over dezelfde soort zaken en uit te leggen hoe, verschillend van de seculier liberale cultuur, Islam helpt om eenieder in de samenleving te beschermen dankzij haar heldere en onveranderbare criteria van goed en fout en haar verheven waarden. Bijgevolg zijn we in staat om te laten zien hoe Islam kinderen werkelijk kind laat zijn – jong, prachtig en onschuldig. Allah swt zegt:

كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ 

‘’Een boek dat naar jou is neergezonden opdat jij de mensen met de toestemming van hun Heer uit de duisternis naar het licht brengt, naar de weg van de Machtige, de Lofwaardige.’’ (VBK soera Ibrahiem, vers 1)

Geschreven voor het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Taji Mustafa

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir Groot-Brittannië 

 

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië